Robert Cazanciuc, ce spune despre absolvenții români ai unor universități din afara țării

Absolvenții români ai unor universități din afara țării trebuie să aibă dreptul să profeseze în România, în specialitatea studiilor, fără niciun fel de restricție, precizează senatorul PSD, Robert Cazanciuc.

"Am depus în acest sens, în regim de urgență, o inițiativă legislativă menită să restabilească normalitatea și să înlăture inechitățile care împiedicau studenții români să intre într-un corp profesional din țară și să profeseze pe baza diplomei de absolvire din străinătate recunoscute de Ministerul Educației.

Propunerea legislativă vizează modificarea articolului 38 din Legea Nr.200/2004 privind recunoșterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

Până în prezent, profesiile reglementate au stabilit prin norme proprii condiții de admitere în profesie care au adăugat elemente în plus față de actul normativ de bază, cum ar fi dovada efectuării unor cursuri care să demonstreze că au cunoștințe de drept național.

Vezi și: Cum să reintegrezi în România un copil care a crescut în străinătate? Elemente cheie pentru părinți

Studenți români, absolvenți ai unor pretigioase universități din Franta, Olanda sau Marea Britanie, au apelat la instanțele de judecată pentru a obliga organele de conducere ale profesiilor reglementate, mai ales avocatura, să le permită să se înscrie la examenele de admitere în respectivele profesii, mai ales că diplomele de studii le sunt recunoscute de Centrul Național de Recunoastere și Echivalare a Diplomelor.

Consider că modificarea legii este necesară pentru a nu menține bariere artificiale în calea tinerilor români de mare valoare care au studiat în străinătate la universități de prestigiu și doresc să se întoarcă în România pentru a trăi împliniți acasă și a contribui la dezvoltarea țării și la conectarea ei la cele mai importante valori și tehnologii", a precizat Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel