REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE REPUBLICA MOLDOVA: Europarlamentarul Victor Boștinaru salută rezultatele partidelor proeuropene

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, salută rezultatul alegerilor din Republica Moldova, scurtin în urma căruia partidele proeuropene au câştigat majoritatea în Parlamentul de la Chişinău.

"Rezultatul alegerilor vine să reconfirme angajamentul guvernului actual în ceea ce priveşte viitorul european al acestei ţări.

Este de datoria partidelor proeuropene să poarte negocieri serioase care să ducă la formarea unui guvern stabil şi eficace în implementarea ambiţiosului program de reforme şi care să contribuie mai ales la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Vezi și: REZULTATE ALEGERI  MOLDOVA. Surpriză imensă la închiderea urnelor

Viitorul guvern va trebui să asigure derularea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană ca o condiţie esenţială pentru viitoarea candidatură la aderare.

De asemenea, obiectivele viitorului guvern al Republicii Moldova trebuie să vizeze toţi cetăţenii republicii, pentru că procesul de integrare presupune modernizarea societăţii în ansamblul său şi reducerea clivajului din societate, dintre grupurile etnice şi sociale. 

În calitate de europarlamentar social-democrat de origine română, îi asigur pe prietenii noştri din Republica Moldova de sprijinul şi colaborarea mea şi a grupului nostru", transmite Victor Boștinaru printr-un comunicat de presă remis DCNews.

După prelucrarea a 98,2% din procesele verbale, autorităţile de la Chişinău anunţau un rezultat preliminar de 45,4% din voturi pentru partidele proeuropene şi 38,5% pentru partidele proruse.

Citește și: ALEGERI R. MOLDOVA. Washington Post: Moldova îi spune „NU” lui...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel