EXCLUSIV  #Rezist, protest ilegal, amestecat cu grupuri radicale. ”Să ia amenzi de nu se văd!”

Mișcare de stradă pentru Kovesi
Mișcare de stradă pentru Kovesi

Alina Mungiu-Pippidi apreciază că, din cauza faptului că nu reuşesc să-şi aleagă un lider, protestatarii #rezist vor eşua în acţiunea lor. 

Alina Mungiu-Pippidi a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre problema fundamentală pe care o au cei care protestează în stradă. Potrivit acesteia, cei de la #rezist şi, în general, toţi cei care se mobilizează la protestele din Capitală şi din ţară duc lipsă de încredere unii în alţii şi, implicit, suferă din cauza faptului că nu reuşesc să-şi aleagă un lider care să le reprezinte interesele şi doleanţele.  

"Oamenii au dreptul să protesteze, dar  eu nu cred în acţiunile ilegale. Am văzut că s-au apucat unii să blocheze traficul. Înaintea lor se apucaseră taximetriştii să oprească traficul pe DN1 în conflictul lor cu UBER. Sunt de părere ca toată lumea care opreşte traficul să ia amenzi de să nu se vadă bine. Eu nu sunt pentru proteste ilegale.

Rezistenţi la ora asta sunt puţini. Nu trebuie să-i vedem ca o piedică în calea progresului, sau că nu au dreptul să protesteze. Buclucul e că ei au fost amestecaţi cu grupuri foarte partizane, cu grupuri radicale, lucru care a dus la ineficienţa acestor demonstraţii. Demonstraţiile nu au lideri, nu au oameni care să aibă un program.   

Eu ştiu ce greu era cu Claudiu Crăciun, când am făcut noi prima demonstraţie în ‘90 contra lui Vadim şi ne era frică de faptul că ne infiltrează Vadim oameni. […] Ne-am pregătit o mulţime pentru o demonstraţie de câteva ore. În timp ce acum demonstraţiile sunt cvasi-spontane.  Aceasta este generaţia Facebook. Ei nu vor lideri. Iar din cauză că nu vor lideri or să rămână în politică numai nişte figuranţi, din păcate. Şi nişte figuranţi manipulabili. […] Din păcate ei nu cunosc pe nimeni în care să aibă încredere, nici nu sunt înclinaţi către încredere şi atunci le e foarte greu să facă nişte asociaţii care să le reprezinte interesele. Asta e nenorocirea."  

Urmăreşte declaraţiile făcute de Alina Mungiu-Pippidi, aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel