Restructurarea instituţiilor de control fiscal, dorită de Opoziţie - Vezi PROGRAMUL ECONOMIC al USL

usl-partid
usl-partid

Uniunea Social Liberală are în plan restructurarea instituţiilor de control fiscal: ANAF, Garda Financiară şi Vama. Mai mult, USL vrea auditarea "strictă şi obligatorie" a alocărilor şi utilizării banilor publici din PNDI, susţinând că, prin acest program, 4 miliarde de euro se risipesc "în scopuri politice".

Pentru disciplina în sistemul de finanţe publice, USL are în vedere un pact naţional pentru deficit bugetar, prin plafonarea împrumuturilor guvernamentale pe piaţa internă, pentru a permite băncilor să crediteze mediul privat, şi, în plus, condiţia că niciun împrumut extern să nu poată fi luat decât pentru investiţii.

USL vrea auditarea "strictă şi obligatorie" a alocărilor şi utilizării banilor publici din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), "program prin care 4 miliarde de euro se risipesc în scopuri politice", potrivit USL.

Vezi aici Programul Economic al USL

Uniunea mai are în plan înfiinţarea unui comitet parlamentar de monitorizare pentru creşterea transparenţei utilizării banilor publici, care va urmări toate contractele publice cu valoare mai mare de 100.000 de euro.

Totodată, se vrea restructurarea instituţiilor de control fiscal -ANAF, Garda Financiară, Vama- şi înfiinţarea, la cele trei domenii, a unui consiliu de supraveghere şi audit, format din experţi internaţionali.

USL vrea să stimuleze utilizarea de tranzacţii electronice şi reducerea operaţiunilor cu numerar prin măsuri legislative, precizând că această măsură va avea ca efect creşterea veniturilor impozabile ale contributorilor şi reducerea evaziunii fiscale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel