Rectorul SNSPA Remus Pricopie atrage atenția asupra influenței Federației Ruse în România.
Într-un text publicat pe Revista Cultura, Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, vorbește despre influența Federației Ruse în alegerile din România.
Ieri, 4 martie 2025, Serviciul de Informații Externe al Federației Rusiei – azi, numit SVR, dar care a funcționat ca un departament distinct, în cadrul KGB, de care s-a desprins în 1991 – a dat un comunicat în care deplângea soarta candidatului „non-sistem” Călin Georgescu. Pe scurt, spionii ruși ne spun că Georgescu este persecutat de procurorii români, la ordinele Bruxelles-ului.
Acest gest unic, în legătură cu un candidat la prezidențiale, dintr-o țară UE și NATO, trebuie înțeles în toată complexitatea sa.
Astfel,
Am semnalat acest lucru și în august 2023, într-un articol publicat în Revista Cultura ( https://revistacultura.ro/moscova-este-aici/ ), dar politicienii români pro-occidentali au considerat probabil că apelul meu este o exagerare. Altfel nu-mi explic pasivitatea lor, pe această direcție, până la decizia CCR de anulare a alegerilor din 2024. Georgescu, de care nu auzise nimeni anterior votului, nu ar fi putut fi un cal troian al rușilor, la București, dacă politicienii români și-ar fi făcut treaba.
Dar nu și-au făcut-o!
Cum Rusia construiește întotdeauna pe fisurile adversarului, iar aici noi, ca țară, am cam excelat în greșeli, în ultimii ani, atacul hibrid din perioada electorală 2024 a funcționat perfect. Rezultatul: un anonim – escroc, cu profil mesianic și derapaje de tip psihiatric propulsat în turul doi, cu șanse să urce pe scaunul de la Cotroceni.
Rămâne însă o întrebare fundamentală: Ne-am trezit?
Suntem capabili să facem față provocărilor care vor urma?
Unii ar spune că da.
Eu sunt mai circumspect, însă, și atrag iar atenția că, din noiembrie 2024 și până azi, nu au lipsit greșelile majore ale partidelor și politicienilor pro-occidentali“, scrie Remus Pricopie.
„O să dau și câteva exemple:
Cu alte cuvinte, în timp ce acțiunile Rusiei pe teritoriul României sunt vizibile și coerente (proteste, mitinguri, campanii de dezinformare, atacuri publice la persoane și instituții etc.), în raport cu obiectivul lor (să stimuleze haosul și disoluția socială), de partea cealaltă vedem cum politicieni, partide, formatori de opinie etc. nu reușesc să se pună de acord pe teme simple, în interesul României.
Prin urmare, răspunsul meu la întrebarea de mai sus este că NU, încă nu ne-am trezit!
Există însă și o parte bună a ceea ce s-a întâmplat ieri. Acum, după comunicatul SVR-KGB, este clar pentru toată lume, inclusiv pentru Toma Necredinciosul, că anularea alegerilor din decembrie 2024, prin decizia CCR, a fost o măsură corectă. De asemenea, sper că acum este clar cât de independent este independentul Călin Georgescu, care a avut tot timpul sediul de campanie la Moscova, nu în județul Ilfov.
Nu este exclus ca, într-un viitor apropiat, să vedem și ultimul episod din operațiunea SVR-KGB „Călin, Independentul”, respectiv o fugă, peste noapte, în Rusia, unde, evident, va solicita „azil politic” și protecție împotriva regimului „nedemocratic” de la București. Noi însă o să rămânem aici, tot sub asediul Rusiei, și nu întotdeauna capabili că evităm cursele pe care ni le întind în fiecare zi, cu ajutorul unor (câțiva) români trădători (precum Călin Georgescu, George Simion etc.) și a altora – ceva mai mulți –, poate de bună credință, dar creduli.
În concluzie, ar trebui să reflectăm serios la conceptul de securitate și la viitorul acestei țări. Ne-am obișnuit să ne uităm la NATO și la UE atunci când vorbim despre viitorul României. Nu am o problemă cu asta, ba chiar susțin, fiind un euro-atlantist convins. Dar nu este suficient. Greșim atunci când nu ne uităm în propria ogradă. Nu-i putem condamna pe partenerii noștri euro-atlantici că nu știm să blocăm ascensiunea politicienilor păpușați la Moscova în funcții cheie din Statul Român, așa cum nu putem cere ca NATO și UE să ne trateze de puseurile de prostie geopolitică. Nu trebuie să așteptăm ca NATO sau UE să ne dea voie să aplicăm legislația existentă – inclusiv legislația penală – pentru a proteja România. Așa cum nu-i putem învinovăți pe cei de la Bruxelles că primim bani de la UE – bani pe care candidatul SVR-KGB Georgescu nu-i vrea –, iar noi nu suntem întotdeauna în stare să-i utilizăm corect.
Un lucru este însă cert: viitorul României va arăta așa cum vom fi noi în stare să-l desenăm. Cu cât ne vom trezi mai repede din această letargie politică și instituțională, cu atât vom avea mintea mai clară în acest demers de proiecție strategică, vitală pentru Poporul Român. Speranța României este aici, în țară, este aici, în noi. Dacă noi nu vom avea puterea să credem în noi, să nu-i certăm pe alții că nu cred în noi“, conchide rectorul SNSPA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News