Regina Elisabeta a citit programul lui Cameron: Marea Britanie iese din UE. Relații speciale cu China și India

Regina Elisabeta a II-a a dat citire programului de guvernare al noului Cabinet condus de conservatorul David Cameron, scrie the guardian. Potrivit tradiției, documentul i-a fost înmânat Suveranei în fața Camerelor reunite în Palatul Westminster, pentru a se sublinia că angajamentele sunt ale premierului, care poartă răspunderea pentru actul de guvernare.

Principalele direcții în politica internă ale noului Cabinet sunt: schimbarea legislației muncii și  a celei sindicale, astfel încât să fie protejate serviciile publice în cazul unor greve; descentralizarea puterii către admninistrația locală  și reforma electorală, care să reprezinte mai corect alegerile cetățenilor; creșterea coeziunii sociale; modernizarea legislației în domeniul informatic; noi politici de combatere a extremismului și a traficului de stupefiante.  Guvernul va investi în infrastructura feroviară și școlară, iar un plan de susținere a sistemului de sănătate, pe cinci ani, va fi publicat în scurt timp.

 Relații speciale cu China și India

În ceea ce privește politica externă, Regina a dat citire proiectului asumat de David Cameron: renegocierea Tratatelor de aderare și solictiarea reformării Uniunii Europene, în beneficiul tuturor membrilor ac esteia. Referendumul care ar urma să decidă apartenența la UE se va desfășura până la sfârșitul anbului 2017. Anglia va rămâne în prima linie a războiului pe care NATO îl duce cu terorismul și va menține presiunile care să facă Rusia să respecte integritatea Ucrainei.  De asemenea, se vor întări relații cu economiile emergente, în special cu India și China.

Cameron schimbă sistemul electoral care l-a menținut la putere

 Conservatorii și presa de Dreapta salută ca pe o măsură democratică reforma electorală, pe care David Cameron o susține, cu toate că a fost principalul beneficiar al sistemului  existent. Conservatorii au păstrat guvernarea cu doar 24% din voturile exprimate, iar UKIP a primit un singur mandat, deși avea peste 10 procente.

Sindicaliștii spun că ”Discursul Reginei” crează o fractură în societatea britanică, identificând mișcarea sindicală, emigranții și asistații social drept inamici ai guvernării. Tăierea ajutoarelor pentru locuințe va lăsa mii de tineri pe drumuri și va accentua șomajul,  se mai arată în presa de stânga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel