Referendum. Tăriceanu: Lipsă de interes a societăţii pentru acest subiect

Mihai Ciobanu / 08 oct 2018 / 15:33 Salveaza PDF Comentarii
Calin Popescu Tăriceanu
Descriere foto: Calin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a comentat asupra rezultatului votului la referendum şi a reacţiilor din spaţiul publică după aflarea rezultatului. 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a făcut un comentariu după aflarea rezultatului referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţiei. Liderul ALDE a declarat că eşecul referendumului denotă lipsa de interes a societăţii pentru acest subiect. Preşedintele Senatului a apreciat ca greşite declaraţiile celor care au afirmat că ar fi vorba despre succesul unora sau de eşecul altora. 

"Nu am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendumul nu este organizat de ALDE, nu s-a implicat ALDE. După cum ştiţi am exprimat un punct de vedere care a fost împărtăşit de cea mai mare parte a colegilor mei, şi anume că în acest referendum trebuie să dăm posibilitatea, ca exerciţiu democratic, cetăţenilor, să se exprime, iar simpatizanţii şi colegii noştri să voteze conform propriilor convingeri. [...] Acest referendum este comentat de diverşi în termenii: a fost o victorie pentru unii şi o înfrângere pentru alţii. Referendumul este, ca rezultat, neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar pentru validarea lui", a declarat preşedintele ALDE. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25