Referendum pentru revizuirea Tratatului de la Trianon, cerut de către Garda Naţională Maghiară

trianon
trianon

Organizaţiile maghiare revizioniste nu se potolesc. Sâmbătă, cu ocazia împlinirii a 91 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, liderul   Gărzii Naţionale Maghiare, Ináncsi József, a anunţat că organizaţia sa intenţionează să adune semnături în vederea organizării unui referendum privind revizuirea Tratatului.

Potrivit barikad.hu, sâmbătă, Federaţia Mondială a Maghiarilor (MVSZ) a organizat o adunare în faţa Palatului Trianon din Versailles. Circa 150 de maghiari din Europa de Vest şi din Ungaria s-au adunat pentru comemorare, la eveniment fiind prezenţi şi 15 membri ai Gărzii Naţionale Maghiare. Doi dintre ei purtau uniforma Gărzii Maghiare, interzisă în Ungaria. După intonarea imnului Ungariei şi a celui secuiesc, a avut loc un spectacol scurt şi apoi au urmat cuvântările.

Citeşte şi:

91 de ani de la semnarea, inclusiv de către Ungaria, a Tratatului de la Trianon din 1920

Ináncsi József a anunţat că Garda Naţională Maghiară intenţionează să adune semnături în vederea organizării unui referendum pentru revizuirea problemelor legate de Trianon. El a precizat că întrebările referendumului vor fi postate în curând pe site-ul organizaţiei. „Ştim că graniţele nu pot fi modificate cu o trăsătură de condei... dar există numeroase probleme care în această chestiune trebuie să fie rezolvate”, a spus Ináncsi József.

Preşedintele MVSZ, Patrubány Miklós, a afirmat că "în Europa nu va fi pace şi stabilitate până ce nu face dreptate Ungariei". El a mai spus că 4 iunie este Ziua naţională a reuniunii maghiarilor de pretutindeni şi că „fiecare maghiar, oriunde ar trăi, este membru al naţiunii”.

Citeşte şi:

Procesiune cu Harta Ungariei şi marşuri funebre pentru comemorarea Trianonului, la Miercurea Ciuc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel