Referendum familie. Episcopii, mesaj către catolicii din România

Episcopii catolici transmit un îndemn către preoţii şi credincioşii catolici din România de a participa la Referendumul stabilit în zilele de 6-7 octombrie, pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţia României. 

În zilele de 18-20 septembrie, la Centrul Jakab Antal din Şumuleu Ciuc, a avut loc sesiunea plenară a Conferinţei Episcopilor din România (CER), eveniment găzduit de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia. 

"Episcopii au considerat necesar să transmită un îndemn către preoţii şi credincioşii catolici din România şi toţi oamenii de bunăvoinţă de a participa la Referendumul stabilit în zilele de 6-7 octombrie 2018, pentru modificarea Articolului 48, alineatul 1, din Constituţia României. Aşa cum spuneau şi în Scrisoarea deschisă din 04.05.2017, Constituţia are menirea de a sta la baza unei legislaţii adecvate în domeniul familiei în care să fie tutelate drepturile fiecăruia şi să fie respectată natura lucrurilor în tradiţia creştină; termenul căsătorie neputând fi utilizat decât pentru a defini realitatea uniunii stabile şi deschise la viaţă dintre un bărbat şi o femeie", precizează un comunicat al CER. 

Care au fost temele discuţiilor

Alături de referendumul pentru revizuirea Constituţiei, printre temele abordate în cadrul evenimentului de către episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România au figurat incendiul care a distrus palatul episcopal din Oradea şi tinerii şi educaţia. 

Potrivit sursei citate, "episcopii au fost informaţi despre starea palatului episcopal al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, după incendiul suferit recent, şi au discutat despre posibilităţile pe care le au la dispoziţie pentru a sprijini refacerea acestuia, manifestând apropierea şi susţinerea faţă de Preasfinţitul Virgil Bercea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel