Referendum familie. Episcopii, mesaj către catolicii din România

Mihai Ciobanu / 20 sep 2018 / 17:13 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Episcopii catolici transmit un îndemn către preoţii şi credincioşii catolici din România de a participa la Referendumul stabilit în zilele de 6-7 octombrie, pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţia României. 

În zilele de 18-20 septembrie, la Centrul Jakab Antal din Şumuleu Ciuc, a avut loc sesiunea plenară a Conferinţei Episcopilor din România (CER), eveniment găzduit de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia. 

"Episcopii au considerat necesar să transmită un îndemn către preoţii şi credincioşii catolici din România şi toţi oamenii de bunăvoinţă de a participa la Referendumul stabilit în zilele de 6-7 octombrie 2018, pentru modificarea Articolului 48, alineatul 1, din Constituţia României. Aşa cum spuneau şi în Scrisoarea deschisă din 04.05.2017, Constituţia are menirea de a sta la baza unei legislaţii adecvate în domeniul familiei în care să fie tutelate drepturile fiecăruia şi să fie respectată natura lucrurilor în tradiţia creştină; termenul căsătorie neputând fi utilizat decât pentru a defini realitatea uniunii stabile şi deschise la viaţă dintre un bărbat şi o femeie", precizează un comunicat al CER. 

Care au fost temele discuţiilor

Alături de referendumul pentru revizuirea Constituţiei, printre temele abordate în cadrul evenimentului de către episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România au figurat incendiul care a distrus palatul episcopal din Oradea şi tinerii şi educaţia. 

Potrivit sursei citate, "episcopii au fost informaţi despre starea palatului episcopal al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, după incendiul suferit recent, şi au discutat despre posibilităţile pe care le au la dispoziţie pentru a sprijini refacerea acestuia, manifestând apropierea şi susţinerea faţă de Preasfinţitul Virgil Bercea". 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22