Referendum. Europarlamentarul Andi Cristea a spus cum votează

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Andi Cristea, europarlamentar PSD, a spus cum va vota la referendumul programat la începutul lunii octombrie.

„Voi vota pentru revizuirea Constituției României în sensul definirii căsătoriei ca uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Referendumul nu vizează redefinirea familiei ci definiția legală a căsătoriei, ceea ce reprezintă o opțiune socială. Cetățenii pot decide o formă sau alta a definiției respective, în funcție de sistemul de valori pe care îl consideră important pentru existența lor.

Definiția căsătoriei și dreptul familiei reprezintă competențe naționale, nu comunitare, nu ale Uniunii Europene. Vorbim de o competență națională, suverană, a cetățenilor români.

Referendumul nu este îndreptat împotriva nimănui. Atât relațiile private, cât și cele de familie sunt ocrotite în Constituția României prin articolul 26.

Sau pe limba unora din afară care nu înțeleg ce se întâmplă în țara asta frumoasă și "coruptă", românii vor să fure mireasa, nu mirele”, a transmis Andi Cristea.

Întrebare standard

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc în weekendul viitor, 6-7 octombrie, între orele 7:00 şi 21:00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu "da" sau "nu" va fi: Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? Este o întrebare-standard care se pune în cazul revizuirii Constituției.  

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei privind definiţia familiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel