Redactorul-șef de la Irish Daily Star a fost concediat

kate-middleton-topless-pictures-closer-magazine
kate-middleton-topless-pictures-closer-magazine

Scandalul iscat în urma publicării fotografiilor în care prințesa Catherine apare topless a dus la concedierea redactorului-șef al cotidianului irlandez Irish Daily Star. Această decizie a fost luată și ca urmare a acțiunii în justiție intentate de familia regală britanică, informează AFP.

Controversatele fotografii publicate de ziarul irlandez în ediția sa de sâmbătă au determinat proprietarii cotidianului - grupul britanic Northern & Shell și grupul irlandez Independent News and Media - să ia o decizie în acest sens. Efectul de bumerang a venit imediat, astfel că s-a decis concedierea ”cu efecte imediate” a editorului-șef al ziarului, în așteptarea unei anchete interne în legătură cu decizia acestuia de a publica acele fotografii care au apărut pentru prima dată în revista franceză Closer.

În timp ce conducerea revistei Closer şi-a apărat decizia de a publica acele fotografii, un purtător de cuvânt al casei regale britanice a spus că ele au întristat profund cuplul princiar, aflat în această perioadă într-un turneu oficial în Asia.

Pe de altă parte, revista italiană Chi, deținută tot de către Silvio Berlusconi, a publicat o ediție specială cu fotografiile în care apare Ducesa de Cambrigde în ipostaze intime, sub titlul ”Scandal la curte: regina e goală!”.

Cuplul princiar britanic a dat în judecată publicația franceză Closer, la Paris, iar prima audiere în acest caz a avut loc luni. Se pare că acestă decizie a adus câștig de cauză Curții Regale. Potrivit jurnaliștilor de la bbc.co.uk, revista Closer trebuie să predea, în termen de 24 de ore, fotografiile originale. În cazul în care va republica sau distribui fotografiile topless cu Ducesa de Cambridge, revista va plăti despăgubiri de 10.000 de euro pentru fiecare încălcare a decizei judecătorești.

O altă plângere este îndreptată împotriva fotografului, a cărui identitate rămâne încă sub anonimat. Procurorii francezi urmează să decidă dacă există suficiente motive pentru demararea procedurii de urmărire penală. Serviciul care se va ocupa de această chestiune este Brigada de combatere a delincvenței contra persoanelor din Paris. Ancheta penală vizează și stabilirea identității persoanei care a realizat fotografiile, dar și a publicațiilor care au folosit acele imagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel