Reacție dură din Germania la adresa lui Donald Trump: Temeri, minciuni...

Ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, a reacționat, marți, într-un interviu acordat Reuters, față de afirmațiile candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, potrivit cărora politica ușilor deschise pentru refugiați a cancelarului german Angela Merkel a avut drept rezultat o creștere masivă a criminalității.

Trump a declarat luni la un miting electoral în Ohio că decizia lui Merkel de a primi mai mult de un milion de refugiați în Germania a fost o 'catastrofă' și a afirmat că adversara sa democrată Hillary Clinton vrea să fie ca Angela Merkel, scrie Agerpres.

'Pe scurt, Hillary Clinton vrea să fie Angela Merkel a Americii și știți ce dezastru a fost această migrație masivă pentru Germania și populația Germaniei', a spus Trump.

Citește și: Donald Trump și-a schimbat radical o declarație care a înfuriat planeta

'Criminalitatea a crescut la un nivel pe care nimeni nu a crezut vreodată că o să-l vadă. Este o catastrofă', a mai spus Trump.

Statisticile întocmite de Ministerul de Interne german au arătat că numărul infracțiunilor raportate în 2015 — excluzând încălcări ale regimului de vize și alte încălcări ale regulilor privind imigrația — a rămas în esență neschimbat față de anul trecut, la 5,9 milioane.

Ministrul german al afacerilor europene respinge declarațiile recente făcute de Donald Trump

Declarația lui Trump a fost incorectă și este important să corectezi declarațiile făcute în campaniile electorale din alte țări care se bazează pe 'temeri, minciuni și jumătăți de adevăr', având în vedere importanța alegerilor din SUA la nivel mondial, a declarat ministrul german Michael Roth, pentru sursa citată

'Îmi pare rău că Donald Trump trâmbițează lucruri de genul acesta fără o bază reală', a spus Roth.

'Dacă el (Trump) ar fi studiat situația reală din Germania, ar fi știut că, deși numeroși refugiați care au venit în Germania și Europa reprezintă o mare provocare pentru noi, și că mai sunt multe de rezolvat, refugiații nu au condus la o creștere masivă a ratei criminalității', a mai spus el.

Roth a mai spus că Germania a rămas o țară liniștită unde oamenii se tratează reciproc cu respect și că eforturile continuă pentru integrarea refugiaților în societate.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel