Reacție din UNPR, după ce Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat că s-a înscris în PNL

Preşedintele filialei judeţene UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu, a declarat luni, pentru Agerpres, că primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, trebuie să demonstreze, printr-o adeziune scrisă, faptul că s-a înscris în PNL, apreciind că, în caz contrar, acesta şi PNL 'vor să păcălească electoratul'. 

Pe de altă parte, afirmă senatorul Voichiţoiu, în momentul în care primarul din Petroşani va prezenta adeziunea la PNL, conducerea filialei judeţene UNPR Hunedoara se va adresa prefectului judeţului Hunedoara cu solicitarea de a-l elibera din funcţia de primar pe Tiberiu Iacob Ridzi, în conformitate cu prevederile legale.

'În momentul în care (Tiberiu Iacob Ridzi, n.r.) va prezenta adeziunea la PNL vom cere prefectului judeţului Hunedoara să-l elibereze din funcţie. Din păcate, cred că Tiberiu Iacob Ridzi şi-a încheiat brusc cariera politică, pentru că petroşenenii nu-i vor mai tolera încă o înşelăciune', a declarat preşedintele UNPR Hunedoara. În opinia sa, Tiberiu Iacob Ridzi nu ar fi avut niciun motiv să plece din UNPR. 'Regret plecarea aceasta, pentru că nu are niciun motiv să reproşeze ceva UNPR. Nu are nicio explicaţie logică. Chiar nu înţeleg', a arătat senatorul Haralambie Vochiţoiu. Preşedintele UNPR Hunedoara a mai spus că PNL Hunedoara se află în situaţia de a oferi explicaţii conducerii centrale a partidului, în condiţiile în care aveau desemnat deja un candidat oficial la Primăria Petroşani.

[citeste si]

Conducerea filialei judeţene PNL Hunedoara a anunţat luni că primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a devenit membru al PNL şi că acesta va fi şi candidatul partidului pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din iunie.

"În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii mei, am luat această decizie de a candida din partea PNL și de a ne înscrie în PNL. Nu este varianta cea mai ușoară pentru mine, dar cu siguranță este cea mai bună variantă pentru Petroșani. Sunt convins că alături de această echipă vom reuși să facem tot ceea ce ne-am propus pentru Petroșani și pentru județul Hunedoara. De ce am ales PNL? E o echipă în care cred și cu siguranță în următoarea formulă guvernamentală, după alegerile parlamentare, PNL nu poate să nu fie la guvernare. Și, atunci, sigur Petroșaniul, și Valea Jiului și Hunedoara vor avea numai de câștigat", a declarat, luni, Tiberiu Iacob Ridzi.

Membru al fostului Partid Democrat (PD) din anul 1997, Tiberiu Iacob Ridzi a fost ales consilier local în anul 2000, după care a ocupat funcţia de viceprimar al oraşului în perioada 2004-2007. În anul 2007 a fost ales primar al municipiului Petroşani în urma unor alegeri parţiale, iar de atunci a fost reconfirmat în funcţie la fiecare ciclu electoral. În luna februarie 2014 el a anunţat că demisionează din funcţiile de partid pe care le avea în cadrul organizaţiei judeţene a PDL - prim-vicepreşedinte şi preşedinte al organizaţiei Petroşani, activând apoi ca simplu membru. Ulterior, pe 15 octombrie 2014, s-a înscris în UNPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel