Răzvan Azamfirei, la doar 17 ani, eroul tragediei de la Constanța

Tragedia care a avut loc, joi, la Constanța, în care un om a murit şi cinci au fost răniţi după ce un bărbat a făcut stop-cardiac în timp ce conducea autoturismul în care se afla, putea să se termine cu încă un deces, dacă un tânăr de numai 17 ani nu intervenea. El a fost omul care a făcut ieri diferenţa între viaţă şi moarte.

Răzvan Azamfirei, elevul de 17 ani din Târgu Mureș și voluntar SMURD la el acasă, a reușit să-l smulgă din ghearele morții pe șoferul de 49 de ani care a produs accidentul, resuscitându-l până la sosirea ambulanței, scrie Digi24. 

Medicii spun că omul nu supravieţuia dacă nu era adolescentul, iar prietenul lui Răzvan susține că „A fost omul potrivit la locul potrivit".

„L-am întins pe jos, aici, lângă mașină si am început să facem masajul cardiac", a rememorat ceea ce s-a întâmplat adolescentul Răzvan Azamfirei, care, în calitate de voluntar Smurd la Târgu Mureș, lucrează uneori și 12 ore pe zi. 

„Nu am observat reacția oamenilor, eram prea preocupat de ceea ce făceam. Nu pot să spun că îmi face placere toată atenția asta", a mai spus cu modestie Răzvan Azamfirei.

Venise în vacanţă la mare, însă destinul i-a arătat că menirea sa este cea de a salva vieți. 

Joi, un bărbat, aflat în vacanță, a suferit un stop cardiac în timp ce se afla la volanul mașinii. A pierdut controlul automobilului și șase pietoni au fost loviți în cea mai aglomerată intersecție din Constanța. Din nefericire, unul nu a supraviețuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel