Război diplomatic: Turcia-Olanda. Geoană: Criză de proporţii epice

Mircea Geoană consideră că Turcia și Olanda se află într-o criză diplomatică ”extrem de gravă”.

El se teme că "ne putem trezi oricând cu un Erdogan surescitat la apăsarea butonului nuclear care este lăsarea refugiaţilor sirieni şi irakieni din Turcia să vină către Europa", lucru ce s-ar traduce printr-o "criză de proporţii epice", precizează RFI.

”Sunt doi aliaţi importanţi în NATO şi probabil că în clipa de faţă, Occidentul plăteşte într-un fel poliţa unor decenii de imigraţie, de politică de identitate, s-a crezut foarte multă vreme că simplul import de forţă de muncă ieftină, indiferent de etnie, de religie, poate rezolva problemele economice imediate.

Iată că în timp, într-un context defavorabil, aceste probleme încep să se amplifice. Îmi este teamă că dincolo de un accident diplomatic extrem de sever (...), îmi este teamă chiar şi după consumarea alegerilor olandeze sau a referendumului din Turcia că aceste fracturi mult mai profunde, structurale vor risca să afecteze coerenţa Alianţei Atlantice şi de ce nu, chiar şi viitorul proiectului european.

Ne putem trezi oricând cu un Erdogan surescitat la apăsarea butonului nuclear care este lăsarea refugiaţilor sirieni şi irakieni din Turcia să vină către Europa. De-abia atunci am putea avea o criză de proporţii epice", a declarat Mircea Geoană potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel