EXCLUSIV  Rareş Bogdan, reacţie după stenogramele din şedinţa coaliţiei. I-a cerut demisia ministrului Marcel Boloş?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS după scandalul cu ministrul Marcel Boloş de la şedinţa coaliţiei. Demisionează ministrul Finanţelor? 

Rareș Bogdan: Marcele, te rog frumos. Nu suntem la televizor aici. Nu ne mai considera pe toți proști și neinformați. E o întreagă procedură aici, supravegherea ar începe peste 9 luni, nu ne taie nimeni fondurile. Nicidecum nu se suspendă pe loc.

Marcel Boloș: Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe dacă poate să negocieze mai bine la Bruxelles.

E doar un scurt extras din stenogramele şedinţei coaliţiei, conform Antena 3 CNN. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Rareş Bogdan a oferit o reacţie despre acest scandal, în exclusivitate pentru DC NEWS, într-un interviu moderat de Alex Vlădescu. 

"Eu sunt la Strasbourg de ieri dimineaţă, de la 8:30, Legat de discuţiile din şedinţele de coaliţie, vreau să spun că sunt şedinţe normale, nu ştiu ce a apărut. M-au mai întrebat şi alţi jurnalişti. În primul rând, dacă tot dă cineva discuţiile, măcar să le dea aşa cum a fost. Tot timpul apare chestiunea asta cu ministrul de finanţe care îşi dă demisia. Nu, nu a zis niciodată că îşi dă demisia şi nici nu i-am cerut noi să şi-o dea.

Dar mă rog, fiind chestiunea pe fiscalitate şi vizita FMI în România, probabil în contextul ăsta apar tot felul de informaţii. Cine se aşteaptă ca după ce ţii trei luni pe jar mediul economic, lumea să fie fericită şi să plătească într-o veselie taxele, nu cunoaşte mentalitatea întreprinzătorului român şi nici teama întreprinzătorului român.

Plus că nu trebuie uitat că o parte din investiţii, fie că sunt din PNRR, fie din fondurile guvernamentale, se desfăşoară prin nişte instituţii de stat. Că e vorba de CNI, de Casa de Sănătate, că sunt prin Anghel Saligny. Toţi aceşti contractori lucrează cu firme private. Dacă aici întârzie plăţile, la rândul lor firmele private nu pot face plăţi pe facturile emise. Şi atunci se produc decalaje între încasare şi aşteptările celor de la Ministerul Finanţelor", a declarat Rareş Bogdan la DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel