Raluca Turcan, mesaj de 1 Mai: La mulți ani celor care muncesc!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, le-a transmis românilor un mesaj de 1 Mai. La mulți ani celor care muncesc, a spus ministrul care a mai vorbit despre salariile românilor, sărăcie și reforme.

Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook a ministrului Muncii. „La mulți ani celor care muncesc! Chiar dacă este un alt moment greu, al doilea an în criza generată de pandemie care a afectat piața muncii, privind în urmă, pentru a înţelege dacă am evoluat, vedem că România a făcut progrese mari în privința salarizării, mai ales după integrare în UE. Dacă câștigul salariul mediu net era la începutul lui 2007, la momentul integrării, în jur de 950 de lei, în 2021, salariul mediu net, este 3400 de lei” a scris, pe rețeaua de socializare, Raluca Turcan.

În mesajul său, Raluca Turcan a vorbit și despre sărăcie

„Cealaltă perspectivă este că, în continuare, sărăcia rămâne o mare problemă în România și valoarea muncii în România – 8 Euro/ora este de peste 3 ori mai mică decât media la nivelul UE – 28Euro/ora, iar sărăcia în muncă este aproape de două ori mai mare în România- aproape 15% față de media UE- 8%. Ce înseamnă aceste cifre ? Că mulți români muncesc din greu și, cu toate acestea, se luptă cu sărăcia, au probleme în a le asigura copiilor lor un nivel de viață decent și o perspectivă mai bună pentru viitor”, a mai spus Turcan.

Ministrul Muncii a vorbit și despre soluțiile pe care le propune

„Acestea sunt motivele pentru care la ministerul Muncii insist în permanență și voi continua să insist că prioritatea priorităților este creșterea ocupării, și alături de asta, consolidarea sistemului de pensii. Pentru asta am venit cu soluții pe termen scurt, pentru creșterea ocupării, prin creșterea la 1.500 lei a stimulentului de reinserție pentru părinții care revin la muncă după 6 luni de la nașterea copilului; prelungirea vieții profesionale, în funcție de disponibilitate, până la 70 ani și debirocratizarea relației angajat-angajator în companiile mici, prin eliminarea obligativități documentelor neesențiale și debirocratizarea mediului economic prin susținerea semnăturii electronice. Plus măsuri cu impact pe termen lung, ca reforma sistemului de pensii, pentru reducerea diferenței dintre pensii și creșterea factorului de contributivitate în privința pensiilor speciale și modificarea Codului Muncii, în sensul obligației angajatorilor de a informa angajații asupra obligativității înscrierii la Pilonul II”, a precizat Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel