Raed Arafat, despre spitalul din Ploiești: Există o problemă majoră

raed arafat dc
raed arafat dc

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și Secretarul de Stat, Raed Arafat, au prezentat concluziile la care au ajuns în urma anchetei demarate în urmă cu mai bine de o săptămână la Spitalul Județean din Ploiești.

Raed Arafat a spus că finanţarea în anul 2013 faţă de 2012 este de 111,1%. Bugetul la medicamente a crescut cu 20%, problema fiind că aceste fonduri nu au fost întotdeauna utilizate.

"De asemenea, există o problemă majoră de organizare în interiorul spitalului. Sunt secţii care au păstrat mai multe paturi decât este în plan, cum ar fi secţia de cardiologie, care are 130 de paturi, deşi în structură are 90. Acest lucru creşte costurile spitalului.

În plus, rata de operabilitate este foarte scăzută. Secțiile chirurgicale sunt dispersate și nu există anesteziști în toate acestea. Blocul operatoriu se închide chiar la ora 13.00, când în unele spitale se închide la ora 15.00. Atunci, chiar dacă ai contract cu Casa, dacă nu faci servicii, nu poți să încasezi bani. Ambulatoriul integrat este folosit foarte puțin. Din 80 de medici de medici, actvitatea se face cu doar 9-10 medicii", a spus Raed Arafat.

Acesta a mai zis că spitalul a primit toţi banii pe care i-a solicitat de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, iar cei de la Casa de Sănătate urmează să se primească. Astfel, existau bani pentru achiziţia materialelor necesare.

"S-a sesizat poliţia într-un caz în care un pacient a cumpărat dintr-o gheretă branule şi seringi. De asemenea, se mai verifică şi o eventuală corelaţie dintre materialele din speital şi cele vândute la gheretă. Unele secţii le-a găsit cu personal peste normă, iar altele, cu personal sub normă. Trebuie rearanjat personalul la nivelul spitalului. De asemenea, rolul unui manager nu este să facă achiziţii, ci să managerieze spitalul. Trebuie să fie un dialog continuu între managerul spitalului şi conducerile secţiilor. Cel mai probabil, managerul o să fie solicitat să plătească anumite despăgubiri", a mai zis Raed Arafat. Secretarul de stat a mai precizat că nu crede că situaţia de la Ploieşti este un caz izolat, dar că acolo este un caz grav de management defectuos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel