Radu Stroe: Erata CCR este un fals. Băsescu face rău României

DEPUNERE JURAMANT - MEMBRI GUVERN - COTROCENI
DEPUNERE JURAMANT - MEMBRI GUVERN - COTROCENI

Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administraţie, a ţinut să explice modalitatea actualizării listelor pentru referendum. El a precizat că ideea cu minirecensământul nu ar putea fi pusă în aplicare. Stroe susţine că declaraţiile "iresponsabile ale domnului Traian Băsescu2 fac rău României şi i-a cerut să înceteze cu aceste luări de poziţie. 

"Acţiunea noastră s-a declanşat pe plan intern către organele administraţiei locale, dar şi către o serie de instituţii la nivel central şi, de asemenea, acţiunea noastră se derulează şi pe plan extern prin intermediul MAE căruia evident noi am adresat un document. Pe plan local, am adresat o radiogramă în care am prevăzut situaţiile posibile a fi întâlnite în teritoriu şi nu putea fi exclusă niciuna dintre ele, pentru că sensul acestei verificări, aşa cum a cerut Curtea Constituţională, este acela de a depista toate cazurile, atât cât omeneşte este posibil", a declarat Radu Stroe.

'Ideea cu mini-recensământul, cu mers din poartă în poartă, care la un moment dat a circulat, a fost total abandonată şi lucrăm numai instituţional şi numai în virtutea prevederilor legale. (...) Noi nu am pornit această acţiune de dragul nostru. Aşa cum am precizat la început, Curtea Constituţională a solicitat în mod expres verificarea. Datele care rezultă din aceste verificări vor fi analizate şi în legătură cu aceste date nu se va pronunţa nici primul-ministru, nici Guvernul, nici MAI, nici măcar preşedintele interimar, se va pronunţa numai Curtea Constituţională. Prin urmare, noi suntem şi ne considerăm şi sesizaţi în acelaşi timp şi obligaţi ca aceste date să fie cât mai corect posibil şi să ajute Curtea în a lua o decizie', a subliniat ministrul.

'Aici nu este numai o problemă de liste pentru referendum. După părerea noastră, aici este o problemă de natură penală. Când găseşti domicilii cu o sută de persoane, cu 700 de persoane, deja instituţiile statului trebuie să se sesizeze', a explicat ministrul delegat pentru Administraţie.

'Guvernul, prin memorandumul pe care l-a iniţiat, practic a luat integral decizia să respecte decizia CCR şi suntem atât de hotărâţi să facem lucrul acesta încât însuşi titulatura acestui memorandum este ad litteram cu textul scrisorii Curţii Constituţionale. Deci, este vorba despre măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente. (...) Curtea a dorit să îi transmitem listele electorale permanente pentru a se putea stabili dacă referendumul naţional este valabil sau nu', a afirmat Radu Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel