EXCLUSIV  Radu Herjeu, la 30 de ani de la Revoluție: Nu mi-aș fi imaginat așa ceva!

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu a mărturisit care este primul său gând la 30 de ani de la Revoluție.

DC News: Care este primul gând care vă trece prin minte după 30 de ani de la Revoluție?

'Sincer, dacă cineva m-ar fi întrebat atunci cum cred că va arăta România peste 30 de ani, sigur nu mi-aș fi imaginat că arată ca acum, în sens negativ, evident! Nu mi-aș fi imaginat că suntem la acest nivel. Visele mele erau extrem de idealiste. Pentru mine democrația, pe lângă să poți să îți alegi conducătorii și să poți să spui tot ce vrei etc., însemna mai ales libertatea de a face din România o țară extrem de civilizată!

În capul meu și, probabil, a multor români, Ceaușescu sau comuniștii au împiedicat acest lucru. Din păcate, la 30 de ani de la căderea comunismului, ne dăm seama că nu regimul a împiedicat ca România să fie o țară civilizată. Ca dovadă, suntem extrem de departe de țările civilizate. Acesta este primul gând care îmi trece prin minte și la fiecare comemorare când îi aud pe politicieni cu mesajele lor că nu s-au aflat vinovații de la Revoluție... este important și acest aspect, dar și ce am făcut noi în acești 30 de ani. Nu am făcut nimic!

Ca dovadă, suntem și acum extrem de departe de țările civilizate. Când îi mai aud pe unii că ”tinerii nu au luptat sau au murit la Revoluție ca să facem sau să nu facem noi una sau alta”... doresc să spun că nu știm ce i-a mânat pe tineri să iasă atunci. Nu au supraviețuit ca să ne spună. Deși am ieșit și eu pe stradă și exista tot timpul riscul ca un glonț rătăcit să mă ucidă, sincer, nu aș vorbi în numele tinerilor care au murit la Revoluție și nu le-aș atribui lor anumite lucruri. Vorbesc aici mai ales de oamenii care atunci, la Revoluție, au stat în casă. Să îi lase pe alții să vorbească!' a spus Radu Herjeu, pentru DC News.

Vezi și Radu Herjeu, la 30 ani de la Revoluție: Cum a scăpat cu viață. A fost la un pas să fie împușcat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel