Qantas suspendă zborurile aparatelor A380 după incidentul de la Singapore

Airbus A380
Airbus A380

Compania aeriană australiană Qantas Airways a anunţat joi că va suspenda zborurile tuturor celor şase aparate „Am decis să suspendăm decolarea tuturor avioanelor noastre A380 până când vom obţine informaţii suficiente referitoare la zborul QF32“, a declarat presei directorul general al companiei Alan Joyce.

Zborul QF32, un aparat A380 al companiei Qantas Airways, a efectuat joi o aterizare de urgenţă la Singapore după ce avionul s-a confruntat cu probleme la unul dintre motoare deasupra insulei indoneziene Batam. Acesta este primul incident de o asemenea gravitate pentru A380, cel mai mare avion de pasageri din lume.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Qantas Airways, aparatul efectua un zbor între Singapore şi Sydney şi avea la bord 433 de pasageri şi 26 de membrii ai echipajului. Alan Joyce a precizat că avionul a avut probleme la motor la şase minute după decolarea din Singapore şi a fost nevoit să se reîntoarcă pentru o aterizare de urgenţă.

Compania australiană este unul din principalii clienţi ai aparatului A380 cu şase aparate aflate deja în flota sa şi alte 20 comandate. Alan Joyce a dat asigurări că incidentul de la Singapore nu va pune în discuţie comenzile pentru A380. „Am comandat peste 20 de aparate iar aceste avioane vor continua să fie livrate“, a declarat Alan Joyce.

În cei 90 de ani de existenţă, Qantas Airways nu a suferit accidente tragice. AGERPRES

Citeşte şi:

Un Airbus A380 a aterizat de urgenţă la Singapore, din cauza unei defecţiuni tehnice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel