Putin, mișcare pentru scumpirea petrolului

Rusia intensifică cooperarea cu OPEC pentru înghețarea sau chiar reducerea producției de țiței. În viitor, consumul de gaze și petrol ar putea crește ceea ce ar duce la mărirea cotațiilor țițeiului. 

Cooperarea dintre Rusia  și Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol se intensifică, pe fondul discuţiilor privind modul în care Moscova ar putea reuşi să sprijine o posibilă îngheţare sau reducere a producţiei de ţiţei, a afirmat luni, la Viena, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, citat de Reuters. 

Reducerea producţiei pe termen scurt va duce la scăderea volatilităţii de pe piaţă, dar în viitor consumul de ţiţei şi gaze va creşte, a declarat Alexander Novak. Acesta a adăugat că intenţionează să discute situaţia cu Mohammed Barkindo, secretarul general al OPEC. 

Rusia este un jucător responsabil pe piaţa petrolului şi un acord în cadrul OPEC va permite reluarea negocierilor între statele din interiorul şi din afara cartelului, a apreciat ministrul rus al Energiei. 

Producția actuală

În septembrie, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol a convenit, pentru prima dată în ultimii opt ani, să-şi reducă producţia de petrol cu 700.000 de barili pe zi (bpd), până la 32,5 - 33 milioane de barili pe zi. OPEC estimează că producţia sa actuală se situează la 33,24 milioane bpd. De la mijlocul lui 2014, cotaţia barilului de petrol s-a înjumătăţit din cauza supraproducţiei. 

Luni, la bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna decembrie a scăzut cu 0,17 dolari, ajungând la 51,60 dolari, relatează Agepres

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel