Putin, amenințări cu armele nucleare. Zelenski: Poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate

Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski crede că amenințările cu armele nucleare făcute de Vladimir Putin ar putea deveni realitate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede că şeful statului rus Vladimir Putin blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia, a consemnat Reuters, scrie Agerpres.

Preşedintele Rusiei a declarat într-un discurs televizat, săptămâna trecută, că Moscova va folosi "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja Rusia şi poporul său, dacă integritatea sa teritorială ar fi ameninţată.

"Uitaţi, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate", a afirmat Zelenski - care anterior a minimizat astfel de avertismente drept "şantaj nuclear" - într-o intervenţie duminică pe CBS News.

"Nu cred că blufează", a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai spus că atacurile ruseşti asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate "utilizare contemporană a armelor nucleare sau şantaj nuclear".

Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi în timpul războiului din Ucraina şi, mai recent, a efectuat un raid cu rachete în apropiere centrala nucleară Pivdenukrainsk. Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporojie, acuzând Kievul că se face responsabil, şi nu a comentat în legătură cu atacul de la Pivdenukrainsk, menţionează Reuters. 

Citește și:

 "Putin își trimite oamenii la Chișinău". Bogdan Chirieac: Această lucrare a Moscovei ar putea avea succes. Semnalele disperate ale Bucureștiului

Mii de oameni au protestat ieri fața Parlamentului și Președinției din Chișinău, împotriva actualei guvernări. Aceștia au spus că sunt nemulțumiți de scumpirile și crizele cu care se confruntă țara. Manifestanții au cerut demisia actualei puteri și declanșarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Conducerea țării a fost criticată mai ales pentru refuzul de a negocia prețuri mai bune la gaze cu Rusia. Protestul a fost organizat de Partidul ȘOR, de opoziție. 

"Este evident ce face Putin, își trimite oamenii la Chișinău. Manipularea aceasta în masă credeți că va funcționa?", l-a întrebat Saviana Rusu pe analistul politic Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus. 

Bogdan Chirieac: Această lucrare a Moscovei ar putea avea succes

"Republica Moldova nu va fi atacată brutal, cum s-a întâmplat în Ucraina, ci cu războiul hibrid, cu astfel de manifestări. Ne dăm seama de situația din Basarabia și anume că peste 2 milioane de moldoveni, cetățeni ai Republicii Moldova, au plecat din țară, din 4,4 milioane mai sunt în țară cam 2,6 milioane, mulți sau cei mai mulți dintre ei sunt rusofoni, ruși, ucraineni, nu români. Sigur că da, această manifestare, această lucrare a Moscovei ar putea avea succes dacă Uniunea Europeană nu va ține seama de semnalele disperate ale Bucureștiului că cea mai săracă țară din Europa, Republica Moldova, trebuie ajutată", a declarat Bogdan Chirieac. Citește mai departe>>

Vezi și: Împrumuturi record din cauza dificultăților economice. FMI: Să vină la noi cât mai devreme pentru sprijinul financiar de care au nevoie

La mila zeilor. Cea mai puternică armă a lui Putin împotriva UE. Robert Habeck: ”Dacă avem puțin noroc...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel