Punctaj MAXIM la EuroNCAP. Care sunt cele mai sigure maşini din lume în 2022

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Specialiştii de la EuroNCAP au testat mai multe maşini în acest an, astfel că a apărut prima listă cu cele mai sigure vehicule. 

Modelul Megane E-Tech Electric, de la Renault, a obţinut scor maxim, 5 stele din 5. Vestea este cu atât mai bună cu cât E-Tech este primul model bazat pe noua platformă dedicată exclusiv vehiculelor electrice al companiei. 

Şi Volkswagen Taigo şi Polo Facelift au primit punctaj maxim. Polo Facelift a luat scor maxim datorită adăugării unor noi airbaguri centrale și a unor sisteme de evitare a accidentelor mai performante-

Noul crossover / SUV Lexus NX a obținut, de asemenea, 5 stele și a trecut cu brio testele de siguranță extinse ale Euro NCAP. Lexus NX, disponibil în varianta normală și plug-in hybrid, împarte aceeași platformă cu RAV4 de la compania mamă Toyota, scrie promotor.ro.

Un BMW nu a atins scorul maxim 

BMW Seria 2 Coupe, singurul membru cu tracțiune spate al familiei Seria 2 a obținut 4 stele, ceea ce reprezintă, totuși, un rezultat bun. Potrivit Euro NCAP, sistemul autonom de frânare de urgență a funcționat în mod adecvat în scenariile de testare mai simple, implicând alte mașini și pietoni, dar a fost limitat în scenariile mai dificile, cum ar fi traversarea drumului de către un biciclist. Ca urmare, mașina a obținut un calificativ onorabil de patru stele.

În iulie 2022 va fi introdusă o nouă legislație privind siguranța vehiculelor, care va impune montarea pe noile tipuri de vehicule a unor sisteme de siguranță importante. Va fi o perioadă aglomerată și pentru Euro NCAP, aflat în al 25-lea an de existență, cu multe mașini pregătite pentru testare și cu planuri pentru o nouă foaie de parcurs pentru următorul deceniu.

Încălzești motorul mașinii iarna? Nimic mai GREȘIT! Studiul care spulberă obiceiul ”moștenit”

Doar pentru capacitatea de ungere, pentru a evita uzura pieselor mașinii, aceasta trebuie pornită cu 2-3 minute înainte de a pleca la drum. Nu, nici în sezonul rece nu trebuie lăsată să se încălzească zece minute sau mai mult. Doar pentru confortul personal ați putea alege acest lucru, nicidecum pentru o mai bună funcționare a mașinii. Totuși, va ”suferi” confortul financiar, dar și natura. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel