PSD-ALDE, alegeri Parlamentul European. Plumb: Cele mai bune candidate

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb, a declarat referitor la afirmaţiile lui Călin Popescu-Tăriceanu că participarea candidaţilor PSD şi ALDE pe o listă comună la alegerile pentru Parlamentul European ar crea confuzie, că până în prezent nu a fost discutat acest subiect. 

"În ceea ce priveşte decizia privind participarea pe listele de candidaturi pentru Parlamentul European, aceasta este o discuţie care va avea loc cu siguranţă în cadrul PSD. Până acum nu am discutat acest subiect", a spus Rovana Plumb.

Ea a spus că 2019 va fi un an plin de provocări pentru ţara noastră şi partidele politice.

"Anul 2019 este un an plin de provocări pentru România, pentru partidele politice, pentru că pe lângă preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a preşedinţiei rotative, vom avea alegeri europarlamentare şi, bineînţeles, alegeri prezidenţiale. Rolul şi misiunea Organizaţiei de Femei a PSD sunt, bineînţeles, să avem cele mai bune candidate pentru europarlamentare şi de a merge în campania electorală explicând care sunt beneficiile Uniunii Europene", a afirmat preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), la Şcoala de vară a formaţiunii politice.

Potrivit acesteia, nici despre candidatura pentru alegerile prezidenţiale nu s-a discutat.

"Despre candidatura la prezidenţiale, care este cu siguranţă o temă politică foarte importantă pentru noi toţi românii, vom discuta de asemenea în cadrul partidului. Până acum nu am discutat, pentru că avem teme politice importante la zi, în special aplicarea măsurilor din programul de guvernare", a spus Rovana Plumb.

Declarația lui Călin Popescu - Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, în staţiunea Mamaia, că există probabilitatea ca formaţiunea politică să meargă pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European.

"Pentru Parlamentul European trebuie să avem în vedere următorul lucru. Ştiţi foarte bine, în Parlamentul European există grupuri politice, grupul ALDE, care este grupul liberal, grupul Partidului European Socialist, grupul popularilor, grupul ecologiştilor ş.a.m.d.. Deci, ei se repartizează odată ajunşi în Parlamentul European pe grupuri politice şi, de aceea, cred că a merge pe o listă comună creează o anumită confuzie, şi pentru electoratul de la noi, şi pentru partenerii noştri europeni. Nu am luat o decizie, dar există o bună probabilitate să mergem pe liste separate", a afirmat preşedintele ALDE.

Vezi și: Rovana Plumb - Viorica Dăncilă: "Am s-o laud întotdeauna"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel