PROTESTE violente în Serbia. Comisia Europeană pune punctul pe ''i''

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Comisia Europeană şi-a exprimat joi preocuparea faţă de evenimentele din Serbia şi a atras atenţia că drepturile fundamentale ale cetăţenilor trebuie respectate, transmite dpa.

'Este adevărat că evoluţiile din Serbia, pe care le-am urmărit îndeaproape în ultimele două zile, dau motive de preocupare', a declarat Ana Pisonero, purtătoare de cuvânt a Comisiei, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că, chiar dacă revine guvernului să decidă ce măsuri sunt necesare în contextul pandemiei COVID-19, acestea nu ar trebui să afecteze în mod disproporţionat drepturile fundamentale. 'Aceasta se aplică, desigur, şi dreptului de a protesta paşnic. Acesta este un drept fundamental într-o societate democratică', a afirmat Ana Pisonero.

'Orice folosire a forţei trebuie să fie calibrată şi proporţională în orice moment', a adăugat ea. Potrivit purtătoarei de cuvânt, întâlnirea dintre preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierul kosovar Avdullah Hoti, programată duminică, la Bruxelles, în cadrul dialogului Serbia-Kosovo facilitat de Uniunea Europeană, se va desfăşura conform planului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel