PROTESTE SUA. Anca Dragu: ”Mă uit consternată și nu recunosc orașul în care am învățat, muncit, locuit”

Anca Dragu
Anca Dragu

„Make America normal again!”, a transmis preşedintele Senatului, Anca Dragu.

„Make America normal again!

În august 1999, aterizam pentru prima dată la Washington, pe Aeroportul Dulles International. Căldură, soare, umezeală, oboseala unui drum lung, precum și emoția și teama unui nou început au făcut din acea zi una de neuitat. Începeam aventura studențească în SUA. M-am adaptat rapid la noua lume, una fascinantă, cosmopolită și dinamică. Aproape 70% dintre colegii mei de la George Washington University erau studenți internaționali. Mi-am făcut prieteni din toate colțurile lumii, petreceam ore în șir discutând despre economia și politica diferitelor țări. Era o lume a dezbaterilor deschise, oneste. Trăiam o permanentă confruntare de idei. Amfiteatrele universităților GWU și Georgetown găzduiau frecvent vorbitori celebri din întreaga lume, oameni de care auzisem, dar pe care nu speram să îi întâlnesc. În Washington am înțeles ce înseamnă toleranța și înțelegerea.

Mă uit consternată la știri și nu recunosc orașul în care am învățat, am muncit, am locuit.

Haos și violențe, manipulare, radicalizare;  dialogul a fost înlocuit de țipete. Și toate acestea pentru că fostul președinte Donald Trump refuză să accepte înfrângerea”, a transmis Anca Dragu.

„Sper ca liniștea să fie rapid restabilită și noul președinte să-și preia mandatul”, a conchis Anca Dragu. 

Amintim că preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a făcut apel la pace miercuri şi le-a cerut protestarilor să meargă acasă, după ce sute de demonstranţi au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington în timpul sesiunii comune a Congresului pentru certificarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel