Proteste împotriva lui Obama, în Indonezia

obama
obama

Mai mult de 1.000 de membri ai mişcării islamiste Hizbut Tahrir au manifestat la Jakarta împotriva vizitei programate pentru marţi a preşedintelui american, Barack Obama.

Scandând "Îl respingem pe Obama", manifestanţii au defilat în faţa sediului ambasadei Statelor Unite la Jakarta.

"Până acum, preşedintele Barack Obama a continuat să colonizeze ţările musulmane, cum sunt Irakul şi Afganistanul, şi să îi ucidă pe fraţii noştri. De aceea, nu îl acceptăm ca invitat", a declarat purtătorul de cuvânt al mişcării, Mohammed Ismail Yusanto.

"Cu dezastrele care afectează Indonezia, vizita sa nu va face decât să se adauge durerii noastre", a adăugat el, referindu-se la o serie de cutremure, valuri seismice şi erupţii vulcanice, soldate cu peste 500 de morţi în ultimele două săptămâni.

Mişcarea Hizbut Tahrir este interzisă în mai multe ţări din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, dar este autorizată în Indonezia, unde beneficiază însă de un sprijin redus.

Barack Obama va reveni marţi pentru prima dată în Indonezia, unde a petrecut în copilărie patru ani, între 1967 şi 1971.

Indonezia a celebrat alegerea lui Obama la conducerea Statelor Unite în 2008, însă entuziasmul s-a redus considerabil după doi ani, în special după ce vizita a fost amânată de două ori în ultimele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel