Proteste Franţa. Moţiune de cenzură împotriva guvernului

Proteste
Proteste

Deputaţii francezi socialişti, rebeli şi comunişti, nemulţumiţi de răspunsurile la criza ''vestelor galbene'', vor depune luni o moţiune de cenzură împotriva guvernului, a indicat joi liderul Partidului Socialist (PS), Olivier Faure, în faţa presei. 

Vom încerca în zilele următoare să extindem cadrul celor care vor putea să depună împreună cu noi această moţiune, în cadrul altor grupuri politice, a precizat Faure, alături de aleşi ai LFI (Franţa Nesupusă) şi ai PCF (Partidul Comunist), la încheierea unei reuniuni de lucru. Moţiunea va trebui să fie supusă votului în Adunarea Naţională în cel puţin 48 de ore de la depunerea sa, în virtutea articolului 49-2 din Constituţie. Pentru a determina căderea guvernului, este nevoie de o majoritate, ceea ce pare puţin probabil, deoarece aceste grupuri totalizează 62 de membri, din 577 de deputaţi, relatează AFP. 
  
Avem un guvern care merge de-a dreptul în zid"

"Este responsabilitatea noastră de a opri aceasta şi de a face în aşa fel să schimbăm guvernul şi, deci, politica, a declarat Ugo Bernalicis (LFI). Măsurile anunţate nu permit ieşirea din criză şi vrem o soluţie democratică. Trebuie un răspuns la mânia socială, la revendicarea pentru puterea de cumpărare, a declarat la rândul său Pierre Dharréville (PCF). 

Ceea ce ne uneşte, dincolo de ceea ce ne divizează, este cel puţin o voinţă comună ca această fiscalitate să fie mai justă, a afirmat Faure, care prevede ca până luni să lucreze la un text comun al moţiunii, în funcţie de eventuale ralieri. 

Grupul socialist a aşteptat declaraţia premierului Edouard Philippe în faţa Adunării Naţionale pentru a decide în legătură cu aducerea voturilor sale la proiectul moţiunii. Adunarea a aprobat miercuri, cu 358 de voturi pentru şi 194 împotrivă, măsurile anunţate de către şeful guvernului, la încheierea unei dezbateri de aproape cinci ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel