Protest la penitenciare. Anunțul sindicaliștilor

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) impreuna cu Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentand 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariati din sistemul penitenciar, anunta suspendarea protestelor din penitenciare declansate in luna mai 2019.

Decizia de suspendare a actiunilor de protest este motivata de faptul ca, ulterior mitingului de la Penitenciarul Giurgiu incheiat pe 20 mai 2019 la ora 14,00 presedintii SNLP si FSSP au primit o invitatie de participare la o intalnire pentru dezbaterea revendicarilor, respectiv a prioritatilor sistemului penitenciar, la Guvernul Romaniei, intalnirea fiind setata pentru data de 22 mai 2019 ora 12,00 (ora exacta a intalnirii este in curs de confirmare).

Avand in vedere preluarile media din data de 21 mai 2019, precizam ca in lista de prioritati SNLP-FSSP nu se regaseste demiterea ministrului justitiei Ana Birchall, aceasta revendicare nefiind una logica, cat timp problemele din sistemul penitenciar sunt efectul unui cumul de cauze care nu pot fi plasate in sarcina ministrului interimar al justitiei. Din aceste considerente, pe timpul mitingurilor organizate de SNLP-FSSP nu au fost scandate lozinci care sa vizeze demiterea ministrului justitiei.

Ministrul justitiei Ana Birchall avand totodata calitatea de viceprim-ministru in Guvernul Romaniei, a transmis un mesaj de sustinere pentru personalul din penitenciare, aratand preocupare pentru rezolvarea revendicarilor noastre si consideram ca organizarea intalnirii de la sediul guvernului din data de 22 mai 2019, este un prim semn pozitiv pe aceasta linie. Pe cale de consecinta si raspunsul nostru este pe aceeasi frecventa, scopul fiind rezolvarea problemelor prin dialog si nu alimentarea cu orice pret a conflictului.

Avand in vedere calendarul actiunilor de protest decise si anuntate public pentru luna mai 2019, SNLP-FSSP anuntasuspendarea mitingurilor planificate in perioada 22-31 mai 2019. In cazul in care rezultatul negocierilor nu va fi unul favorabil, iar revendicarile nu se vor solutiona, actiunile vor fi  reluate, noul calendar de proteste urmand sa fie facut public. se arată într-un comunicat al SNLP-FSSP.

Vezi și Protest la penitenciare. Acord între sindicalişti şi Ministerul Justiţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel