Protest la penitenciare. Acord între sindicalişti şi Ministerul Justiţiei

Conducerea Ministerului Justiției și sindicatele din penitenciare au agreat un set de soluții pentru problemele semnalate, se anunţă într-un comunicat al Ministerului condus de Ana Birchall. Reprezentanţii ministerului anunţă că s-a format o comisie de dialog care a luat cunoştinţă de revendicările sindicaliştilor. 

"Discuțiile purtate de secretarul de stat Ion Popa, liderul comisiei de dialog, cu reprezentanții sindicatelor din penitenciare, s-au finalizat prin agrearea de către toate părțile a întocmirii unei informări care să cuprindă situația reală din sistemul penitenciar, precum și soluțiile pentru aspectele semnalate. Conducerea Ministerului Justiției își manifestă totala disponibilitate la un dialog real, deschis și constructiv cu scopul identificării unor soluții optime la problemele invocate, în cadrul unui calendar care să poată oferi realist posibilitatea rezolvării acestora și evitarea pe viitor a situațiilor tensionate existente în acest moment în sistemul ANP", se mai arată în comunicatul Ministerului Justiţiei. 

Creşterea salariilor, printre revendicările sindicaliştilor din penitenciare 

Angajaţii din închisori cer plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizarii personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare, precum şi ca reacţie managerială la dezacordul de a muncii suplimentar, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul şi nu doar pentru 17% dintre salariaţi.

Sindicaliștii din penitenciare mai cer  asigurarea cadrului legal şi bugetar pentru continuarea concursurilor de ocupare a posturilor vacanţe din sistemul penitenciar, asigurarea protecţiei juridice a salariaţilor prin implicarea instituţiei în acţiunile puse pe rol de deţinuţi, precum şi punerea în plată a drepturilor salariale câştigate prin hotărâri judecătoreşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel