Propunerea lui Cioloș privind majorarea salariilor din educație. Sindicaliștii refuză!

Sindicaliștii din educație au refuzat propunerea de majorare a salariilor făcută de premierul Dacian Cioloș și amenință cu proteste.

Dacian Cioloş le-a propus o creştere salarială medie de 10% de la 1 august 2017, dar aceştia au respins propunerea şi au anunţat că dacă nici marţi, când vor avea loc alte negocieri, nu se va găsi o soluţie acceptabilă, marşul de protest va avea loc pe 1 iunie.

"S-a propus o creştere a salariilor în medie cu 10%, dar cam la calendele greceşti, adică peste un an şi ceva de acum încolo, cu amendamentul că toate vor fi acum croite, aranjate, va fi dată ordonanţă de urgenţă, arhitectura salariilor va urmări întrucâtva ceea ce s-a materializat la sănătate, dar creşterea medie va fi de 10%. Evident că nu ne-a convenit această propunere, a rămas să ne mai vedem marţi, moment în care vom analiza la faţa locului cu bugetul în faţă", a spus preşedintele sindicatului Alma Mater, Anton Hadăr, vineri, la finalul negocierilor pe care liderii sindicali din educaţie le-au avut la Guvern cu premierul Dacian Cioloş, ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi vicepremierul Vasile Dîncu.

Anton Hadăr a relatat discuţia cu şeful Executivului pe tema solicitărilor sindicaliştilor.

"Domnul prim-ministru a spus că dacă nu este în stare Guvernul, să vin eu, să devin ministru, secretar de stat la buget, să încerc eu să fac bugetarea pentru că nu există bani mai mult decât această propunere de 10% absolut nemulţumitoare pentru noi", a arătat Hadăr.

Liderii sindicali au avut şi propuneri proprii la negocieri - una dintre acestea prevedea o creştere cu 5% din august şi 5% din ianuarie.

Sindicaliştii au mai spus că Ministerul Muncii le va trimite în zilele următoare grila de salarizare propusă, iar până marţi reprezentanţii angajaţilor din educaţie o vor studia şi îşi vor exprima opinia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel