Focoase, proiectile și muniţie, descoperite în localitatea Vinerea. Un bărbat a sunat la 112

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Două focoase, trei proiectile şi două elemente de muniţie au fost descoperite marţi pe raza localităţii Vinerea, unde, până în 1946, a existat un depozit de armament, distrus de o explozie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, căpitan Radu Botezan, echipa pirotehnică a intervenit marţi la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în localitatea Vinerea. Au fost descoperite de către pirotehnişti trei proiectile, două elemente de muniţie şi două focoase, a precizat reprezentantul ISU Alba.

Acesta a menţionat că unul dintre focoase a fost observat de către un cetăţean, care a sunat apoi la 112. Se presupune că proiectilul a fost scos la suprafaţă în urma aluviunilor din ultima perioadă.

Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în 2001, tot la Vinerea, lângă Cugir. Atunci au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel