Proiecte Centenar. Anunțul ministrului Romașcanu

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Ministerul Culturii și Identității Naționale lansează două apeluri pentru proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri.

Aniversarea Marii Uniri trebuie să iasă din cercul strâmt al instituțiilor politice și să coboare în societatea românească. Din acest motiv, Ministerul Culturii și Identității Naționale lansează două apeluri de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, destinate operatorilor culturali privați și organizațiilor neguvernamentale ce desfășoară activități culturale.

Programul ACCES CENTENAR – sesiunea 2017 vizează operatorii culturali care doresc să organizeze un proiect sau o acțiune culturală dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918, în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2017. Aceștia pot solicita o finanțare nerambursabilă în valoare de maximum 50 000 de lei, cu condiția asigurării unei cofinanțări în cuantum de cel puţin 20 % din costul total al proiectului sau acțiunii culturale. Bugetul total alocat programului este de 1 000 000 lei.

Sesiunea de proiecte şi acţiuni culturale derulate în cadrul Programului ACCES CENTENAR – sesiunea 2017 prefigurează debutul manifestărilor culturale dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, iar solicitanții se pot înscrie, în premieră, completând un formular on-line disponibil la adresa http://centenar.cultura.ro.

[citeste si]

Cel de-al doilea apel vizează proiectele planificate pentru anul 2018. În acest caz, Ministerul Culturii și Identității Naționale dorește realizarea unei baze de date în vederea estimării necesarului de finanțare pentru anul viitor. Proiectele pot fi transmise prin intermediul unui formular on-line, disponibil la adresa menționată mai sus.

De asemenea, Ministerul Culturii și Identității Naționale vine și în sprijinul celor care consideră că au o idee bună despre cum ar trebui celebrat Centenarul Marii Uniri, însă nu au transpus-o într-un proiect. Pentru aceștia există un al treilea formular, iar toate ideile primite vor fi centralizate și analizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel