Proiect urbanistic din Galaţi, diferit faţă de schiţă. Primarul, răspuns halucinant: Ne costa mai mult

Foto: Viata liberă Galati
Foto: Viata liberă Galati

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a afirmat la un post de televiziune local că unul dintre proiectele urbanistice nu a ieşit precum în schiţă pentru că ar fi costat municipalitatea mai mult. 

Este vorba despre intrarea în pasajul subteran din centrul oraşului, care în proiectul iniţial se anunţa ca un obiectiv turistic. Realitatea este, însă, diferită. 

"După părerea personală, de simplu cetăţean, e puţin cam bombat. Mă aşteptam să fie mai plat. Proiectul iniţial a fost o randare pe calculator, aşa a văzut-o arhitectul. A ieşit uşor diferit, dar nu e ca şi cum a fost rotundă şi a ieşit pătrată!", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "Deschide lumea", de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, conform viaţa-libera.ro

Costurile pentru proiectul schiţat, prea mari 

"Una e să desenezi şi alta e să transcrii în parte tehnică ce se poate realiza. Cel mai probabil se putea realiza sută la sută şi cum arăta desenul, dar ar fi trebuit să scoatem de două-trei ori mai mulţi bani din vistieria Primăriei. În acel proiect, fiecare geam era curbat în patru colţuri, ceea ce înseamnă că fiecare geam în parte avea nevoie de o matriţă proprie şi am fi trecut într-o cu totul şi cu totul altă zonă financiară, pe care nu ne-am fi permis-o. E compromisul ideal între funcţionalitate, design şi costuri", a spus primarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel