Program de guvernare. Pensionarii, REVOLTAȚI: Nu se va întâmpla nimic cu pensiile

Dorina Barcari, membru fondator al Asociației pentru Drepturile Pensionarilor, susține că pensionarii ar putea rămâne fără o majorare și în anul 2021.

În noul program de guvernare al coaliției de dreapta, publicat în această dimineață, nu este prevăzută nici o creștere clară a punctului de pensie, acuză pensionarii. 

"În lege nu este trecută data la care să se aplice coeficientul de inflație și atunci nu o fac nici în ianuarie, nici în martie, nici în septembrie. Poftim, am ajuns în decembrie și pe anul acesta coeficientul de inflație nu a fost aplicat și mai departe va veni legea 127 care nu poate fi pusă în funcție pentru că vfr-ul nu se poate realiza, nefiind aplicat procesul de 40% pe valoarea punctului de pensie și de aici se vor încurca lucrurile de așa manieră încât nu se va mai întâmpla nimic cu pensiile. 

Categoric nu vor crește anul viitor. Păi nu au crescut nici anul ăsta, deși legea spunea clar că trebuia să crească măcar cu coeficientul de inflație, și nu s-a întâmplat. Neaplicându-se 40% nu se poate pune în aplicare legea 127. O să fie aproape o impunere să se modifice legea și au mai făcut-o.", a declarat Dorina Barcari la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel