Privește cerul în această noapte, 6-7 mai 2021. Meteoriții Eta Aquarids, lăsați în urmă de cometa Halley, SPECTACOL pe cer

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

În această noapte, nu trebuie să ratezi un adevărat spectacol pe care-l vor produce meteoriții Eta Aquarids, care, în realitate, sunt particule de gheață lăsate în urmă de cometa Halley, una dintre cele mai cunoscute comete, care poate fi văzută la aproximativ 75-76 de ani. 

Dacă cerul va fi senin, în noaptea de 6 spre 7 mai, meteoriții vor putea fi văzuți și-n România. Se spune să-ți pui o dorință când vezi o stea căzătoare. În această noapte, ai aproximativ 40 de șanse, pentru că vor putea fi observate peste 40 de stele căzătoare. 

În fiecare primăvară, Pământul trece prin rămăşiţele de la coada cometei Halley, meteorii arzând în atmosferă şi aducând anual ploaia de meteoriţi  Eta Aquaride, scrie alba24.ro.

Eta Aquarids este vizibilă şi din emisfera nordică, dar cel mai bine poate fi privită de locuitorii de la tropice şi de cei din emisfera sudică.

NU vă uitați spre Nord după stelele căzătoare

Condiţiile ideale pentru observaţii sunt: un cer senin şi fără lună, departe de lumina oraşelor şi, în special, înaintea zorilor. NU trebuie să le căutați spre nord ci mai degrabă spre celelalte puncte cardinale: Est, Vest, Sud.  Numele de Eta Aquaride vine de de la faptul că originea aparentă a meteorilor este constelaţia Vărsătorului (Aquaris).

Din anul 240 î.Hr. și până în prezent, cometa a fost observată de aproximativ 30 de ori, următoarea sa apariție fiind pe 28 iulie 2061. Chiar dacă ultimele apariții ale cometei au fost dezamăgitoare, datorită poziției sale nefavorabile față de Soare și Terra, rămâne una dintre cele mai active și mai mari comete cunoscute.

Meteori proveniţi din coada cometei Halley vor putea fi observaţi în noaptea de joi spre vineri, aceasta fiind a doua noapte în care se atinge maximul curentului de meteori Eta Aquaride. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel