Primii refugiați au sosit în România. Reacția lor, INCREDIBILĂ

Primii imigranți au sosit - din greșeală - în România, iar reacția lor a fost incredibilă, dar bănuită cu mult timp în urmă de istoricul Adrian Niculescu. Profesorul spunea, într-un interviu pentru DC News, că se teme că refugiații vor considera o catastrofă repartiția în România.

După ce autorităţile din Ungaria au anunţat închiderea frontierelor în calea refugiaţilor, doi dintre aceştia, fraţi, au trecut ilegal graniţa în România, venind dinspre Serbia.

Poliţiştii de frontieră i-au prins la câţiva metri de frontiera cu Serbia. Numai că au avut parte de o surpriză în momentul în care s-au apucat să-i ia la întrebări pe refugiaţi. Când afganii şi-au dat seama că au ajuns în România, au început să plângă.

Cei doi frați au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi duşi la audieri. În timpul acestora, imigranții au izbucnit în lacrimi şi au povestit că ei nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit şi credeau că sunt în Ungaria. Printre hohote de plâns, au cerut să fie returnaţi în Serbia, scrie Opinia Timișoarei.

VEZI ȘI: România, în fața unei provocări decisive: "Vor considera o catastrofă pentru ei" - EXCLUSIV

"Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului de Poliţie de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, în timp ce intenţionau să între ilegal în România, două persoane. S-a procedat la reţinerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetăţeni afgani. În cadrul primelor declaraţii, cei doi au precizat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei şi că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care în acest moment sunt în procedura de readmisie", a declarat pentru Mihaela Les, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş.

VEZI ȘI: Europa, provocare uriașă. Soluția despre care nimeni nu a vorbit până acum - EXCLUSIV 

Adrian Niculescu: Mi-e teamă că vor considera o catastrofă 

Profesorul Adrian Niculescu a semnalat - în urmă cu câteva săptămâni - această problemă, într-un interviu acordat pentru DC News.

"Problema este că dintre refugiați, nimeni nu vrea să stea în România. (...) Acești oameni nu cred că își doresc să ajungă în țara noastră. Să spun drept, mi-e teamă că vor considera o catastrofă pentru ei dacă vor auzi că sunt repartizați în România. Spun acest lucru cu tot respectul pentru țara noastră, dar așa cred că gândesc ei", ne-a spus profesorul Adrian Niculescu. 

"Vedeți că Ungaria devine o sperietoare pentru imigranți. Ei se sperie și de ideea de a rămâne acolo. Ideea de a merge într-un lagăr în Ungaria îi înspăimântă. Toți vor să meargă în Germania și Suedia", a mai spus profesorul. 

Iată și un alt subiect abordat de Adrian Niculescu - >> UE, situație fără precedent. "Rusia își freacă mâinile", spune Adrian Niculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel