România, în fața unei provocări decisive: "Vor considera o catastrofă pentru ei" - EXCLUSIV

În contextul crizei refugiaților, se pune întrebarea dacă România este gată să îi primească pe cei care fug din calea conflictelor şi caută în Europa o viaţă mai bună.

Profesorul Adrian Niculescu, contactat de DC News, a spus că răspunsul la această întrebare poate fi corelat cu numărul imigranților. Dacă vorbim despre circa 1500-2000 de oameni, se poate spune că România este pregătită, dar dacă numărul devine mai mare atunci suntem în fața unei probleme.

Este pregătită România să primească imigranți?

"Pentru un număr mic de oameni, orice țară este pregătită să primească imigranți. Problema este câți sunt. Dacă este vorba despre 1500-2000 de oameni, eu cred că România este pregătită să îi primească și cred că s-ar onora pe sine dacă i-ar primi. Pe de altă parte, când vorbim despre un număr foarte mare de persoane este cu totul altceva", ne-a spus istoricul.

"Depinde și despre ce fel de imigrație avem. În principiu însă, un număr mic de oameni este posibil să fie absorbit. Problema este că dintre refugiați, nimeni nu vrea să stea în România. (...) Acești oameni nu cred că își doresc să ajungă în țara noastră. Să spun drept, mi-e teamă că vor considera o catastrofă pentru ei dacă vor auzi că sunt repartizați în România. Spun acest lucru cu tot respectul pentru țara noastră, dar așa cred că gândesc ei", a spus profesorul Adrian Niculescu.

"Vedeți că Ungaria devine o sperietoare pentru imigranți. Ei se sperie și de ideea de a rămâne acolo. Ideea de a merge într-un lagăr în Ungaria îi înspăimântă. Toți vor să meargă în Germania și Suedia", a mai spus profesorul.

VEZI ȘI: UE, situație fără precedent. "Rusia își freacă mâinile", spune Adrian Niculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel