Urmărește emisiunea live


Primele trenuri verzi de mare viteză din Europa, alimentate de un revoluţionar tunel solar

tunel-solar-antwerp,-belgia
tunel-solar-antwerp,-belgia

Trenurile internaţionale de mare viteză care leagă Paris de Amsterdam au pornit in această săptămână alimentate cu electricitate dintr-un inovator tunel solar. Energia verde provine de la cele 16.000 de panouri solare amplasate pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi (aproximativ opt terenuri de fotbal), deasupra tunelului de 3,5 kilometri de care traversează Antwerp, Belgia.

autor: Bianca Iacob

Panourile solare produc 3.300 megawati, ceea ce ar fi de ajuns să alimenteze cu energie 4.000 de trenuri pe an.

„Prin utilizarea energiei electrice generate, am elimina pierderile de energie şi costurile de transport“, a spus Steven De Tollenaere de la Enfinity, compania care se ocupa de proiect.

Motoarele „Trenului verde“, cum a fost numit, au fost conectate la sursa de energie solară montată de a lungul liniei. Energia produsă este suficientă pentru iluminat şi pentru semnalele trenului, a declarat Frederic Sacre, purtătorul de cuvânt al Infrabel, compania care administrează reţeaua feroviară,.

Compania speră ca proiectul, care costa 12 milioane de lire, va fi extins în SUA, cu toate acestea, nu există planuri de a introduce infrastructura solară în Marea Britanie deoarece recentele reduceri de stimulente financiare au făcut astfel de proiecte neviabile.

Bart van Renerghem din Enfinity, a declarat pentru Sky News: „Se pare că guvernul britanic este mult mai preocupat de trezorerie decât de mijloacele şi obiectivele pe termen lung de reducere a carbonului pe care le avem. Personal, cred că este pe termen scurt“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel