Primele condamnări în cazul Crulic în Polonia

Foto: libertatea.ro
Foto: libertatea.ro

După șase ani de la moartea românului Claudiu Crulic într-un spital din Polonia, instanța a pronunțat primele condamnări. În 2008,  mediatizarea cazului Crulic a dus și la demiterea ministrului de Externe, Adrian Cioroianu. 

Doi medici polonezi au fost condamnaţi la opt luni de închisoare cu suspendare în cazul românului Claudiu Crulic, mort de foame în urmă cu şase ani într-un spital din Polonia. Cei doi medici din spitalul închisorii sunt acuzaţi că nu i-au acordat românului îngrijirile medicale necesare.

Un al treilea medic, acuzat că nu a evaluat corect starea sa de sănătate a lui Claudiu Crulic, a fost achitat. Românul a murit în ianuarie 2008 într-un spital din Cracovia, după ce a făcut greva foamei, timp de patru luni.

Românul a protestat în acest mod după ce a fost acuzat de furt. El s-a declarat permanent nevinovat şi a susţinut că a fost arestat şi anchetat în mod abuziv, de către procurorii polonezi.

Potrivit presei din Polonia, odată cu condamnarea medicilor, familia românului poate cere acum despăgubiri, pentru că medicii şi autorităţile din Cracovia l-au lăsat pe Claudiu Crulic să moară de foame.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel