Primăria Suceava va construi, cu fonduri europene de peste 3 milioane lei, o grădiniţă cu 80 de locuri

Municipalitatea suceveană va construi o nouă grădiniţă modernă în cartierul Burdujeni, aceasta fiind cea mai mare unitate de învăţământ preşcolar din oraş realizată cu fonduri europene, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

El a spus că investiţia este în valoare totală de 3.167.502,02 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de peste 2,8 milioane de lei, cu o durată de implementare de 36 de luni.

'În noua grădiniţă vom asigura condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional pentru 80 de preşcolari. Valoarea totală a proiectului este de 3.167.502,02 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene este de 2.808.616,47 de lei (98%), aproximativ 603.678,98 de euro', a spus Lungu.

Primarul a menţionat că proiectul privind construirea acestei grădiniţe în curtea Şcolii Nr. 6 din cartierul Burdujeni a fost primul proiect european depus anul trecut de municipalitate. Noua grădiniţă va avea două niveluri - parter şi etaj - pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, iar cea desfăşurată de 848,66 mp, va avea locuri de joacă pentru copii pe 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 de mp de spaţii verzi.

Potrivit primarului, alte două grădiniţe pe fonduri europene urmează să fie construite în cartierul Iţcani şi în centrul municipiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel