Primăria Sectorului 4 are cele mai moderne microbuze din țară pentru transportul copiilor cu dizabilități

Crişan Andreescu / 21 noi 2017 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii

Luni,  cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a recepționat două microbuze adaptate pentru copiii cu dizabilități în scaun rulant.

Autovehiculele, a câte 8 locuri fiecare, special configurate pentru transportul copiilor cu dizabilități, au fost donate Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi "Harap Alb" din sectorul 4 de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA Romania), în cadrul unui program de susținere și îmbunătățire a serviciilor sociale.

Microbuzele sunt dotate cu rampe automate de acces pentru copiii cu dizabilitate motrică și echipate corespunzător cu centuri de siguranță și accesorii specifice, în conformitate cu legislația în vigoare.

[citeste si]

Cu ajutorul lor, copiii cu dizabilități neuro-motorii și greu deplasabili vor putea fi transportati cu ușurință de acasă la centru și invers, pentru a avea acces nelimitat la activitățile de recuperare de care au neapărată nevoie și de care pot beneficia în cadrul Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi "Harap Alb.

Cu o capacitate de 100 de locuri, centrul este destinat copiilor de vârstă şcolară cu handicap, de la nivelul Sectorului 4, care primesc aici toată îngrijirea necesară. Specialiștii vin în ajutorul lor cu programe și activități complete de recuperare, printre care și hidrokinetoterapia, foarte utilă în recuperarea locomotorie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26