Prima persoană inculpată pentru atacarea jurnaliștilor din timpul asaltului de la Capitoliu

rima persoană inculpată pentru atacarea jurnaliștilor din timpul asaltului de la Capitoliu
rima persoană inculpată pentru atacarea jurnaliștilor din timpul asaltului de la Capitoliu

Prima persoană inculpată pentru atacarea jurnaliștilor din timpul asaltului de la Capitoliu este un bărbat din Illinois.

Un bărbat din Illinois a devenit joi prima persoană inculpată pentru atac asupra jurnaliştilor în timpul asaltului din 6 ianuarie asupra Capitoliului din Statele Unite de către susţinătorii preşedintelui de atunci Donald Trump, informează Agerpres, citând Reuters.

Shane Jason Woods, în vârstă de 43 de ani, din Auburn, cunoscut şi sub numele de Shane Castleman, a fost acuzat, de asemenea, de infracţiuni precum atac asupra forţelor de ordine şi violenţă fizică într-o clădire cu acces restricţionat, a anunţat Departamentul de Justiţie.

VEZI ȘI: Liderii militari din SUA au CONDAMNAT evenimentele de la Capitoliul din Washington

Agresiunile, suprinse de camerele video



Potrivit documentelor instanţei, Woods a fost surprins de camerele video în timp ce se plimba într-o zonă restricţionată de la Capitoliu purtând o şapcă de baseball şi o mască de faţă cu chipul lui Trump. El a agresat o poliţistă, făcând-o să se împiedice şi să cadă. De asemenea, a fost filmat când se afla într-o mulţime ce "striga o retorică incendiară" împotriva presei, fiind surprins şi când ataca un cameraman, trântindu-l la pământ.

VEZI ȘI: Comisarul European Thierry Breton, editorial despre violențele de la Capitoliu și „uimitoarea” blocare a lui Donald Trump. Internetul, comparat cu „Vestul sălbatic”

Comisie specială privind asaltul asupra Capitolului



Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, democrata Nancy Pelosi, a anunţat joi crearea unei comisii speciale privind asaltul asupra Capitolului, după blocarea de către republicani a unei comisii de anchetă independente. Din ianuarie, poliţia federală a mobilizat mijloace considerabile pentru a identifica cele circa 800 de persoane implicate în violenţele de la Capitoliu, care au şocat America.

Potrivit procurorului general Merrick Garland, 500 de persoane care au luat parte la violenţe au fost arestate. Dintre acestea, 100 sunt inculpate pentru că au atacat poliţia. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi, între care un ofiţer al Poliţiei Capitoliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel