Liderii militari din SUA au CONDAMNAT evenimentele de la Capitoliul din Washington

Reprezentanții militari din Statele Unite condamnă evenimentele care au avut loc la Capitoliul din Washington, D.C.

Cei mai înalți lideri militari americani au condamnat invazia violentă asupra Capitoliului din Statele Unite de săptămâna treuctă și au reamintit membrilor serviciului obligația lor de a susține și apăra Constituția și de a respinge extremismul, într-o declarație care a subliniat provocările fără precedent cu care se confruntă țara după revolta din 6 ianuarie a susținătorilor președintelui Donald Trump.

"Am asistat la acțiuni în interiorul clădirii Capitolului care erau incompatibile cu statul de drept. Drepturile la libertatea de exprimare și de întrunire nu oferă nimănui dreptul de a recurge la violență și insurecție", se arată în declarația publicată marți și semnată de Cel mai înalt general al Americii, Mark Milley, și comitetul de stat major mixt, care este format din șefii fiecărei ramuri militare.

Declarația extraordinară subliniază amploarea provocării și profunzimea incertitudinii și îngrijorării din Washington, unde oficialii din întreaga unitate de securitate americană se luptă pentru a face față consecințelor haosului de la Capitoliu și din întreaga țară, întrucât toate cele 50 de state sunt pregătite pentru noi violențe în ziua investirii lui Joe Biden. În același timp, oficialii federali stabilesc cum să protejeze cel mai bine parlamentarii în scaunul democrației americane, pe măsură ce ies la iveală mai multe informații despre planurile susținătorilor lui Trump de a lansa un nou atac și de a perturba inaugurarea președintelui ales Joe Biden.

Trump spune că nu este vinovat pentru evenimentele de la Capitoliu

Între timp, președintele a insistat asupra crezului că nu poartă nicio responsabilitate pentru insurecția comisă de susținătorii săi și încă nu le-a cerut în mod explicit să se abțină de la lansarea unui alt atac asupra Capitolului.

Pe măsură ce Washingtonul se pregătește de orice posibilitate, oficialii de acolo au intensificat eforturile de securitate, de la pași imediați și concreți făcuți de Poliția Capitolului SUA, care a anunțat închiderea drumurilor în jurul instituției, până la un efort criminalistic masiv al Departamentului de Justiție pentru reconstituirea evenimentelor din 6 ianuarie și tragerea la răspundere a celor responsabili de evenimentele de atunci.

Anchetatorii federali au declarat că amploarea fenomenelor este fără precedent în istoria FBI și a Departamentului de Justiție și creează o imagine a insurecției care va „șoca” oamenii. Această lucrare se desfășoară chiar și în timp ce anchetatorii spun că sunt, de asemenea, axați pe prevenirea atacurilor viitoare.

Congresmenii cred că oamenii au fost ajutați din interior

Congresmenii, profund zdruncinați de violențele de săptămâna trecută, discută măsuri pentru a se proteja, invocând membrii republicani care ar fi putut să coopereze sau să fi comunicat cu indivizi și cu alți colegi republicani care au adus arme în interiorul Capitoliului.

Poliția Capitolului a instalat detectoare de metale în afara Capitoliului începând de marți după-amiază și toți membrii Camerei, personalul și asistenții vor trebui să treacă de acestea, a declarat pentru CNN un asistent și o sursă a Poliției Capitolului SUA. Senatorul din Maryland, Chris Van Hollen, a ieșit dintr-un briefing al tuturor senatorilor cu privire la securitate și a spus că numărul persoanelor care se așteptau să vină la Washington săptămâna viitoare și potențialul pentru ca aceștia să fie violenți, în special extremiștii din miliție, este infricosator", informează CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel