Comisarul European Thierry Breton, editorial despre violențele de la Capitoliu și „uimitoarea” blocare a lui Donald Trump. Internetul, comparat cu „Vestul sălbatic”

Comisarul European pentru Piața Internă, Thierry Brenton, a scris un editorial despre evenimentele din 6 ianuarie 2021 din Washington D.C., puterea platformelor de socializare de a-l bloca pe Donald Trump și pașii pe care Europa îi urmează pentru a reglementa în sârșit internetul, noul „Vest sălbatic”

„Dacă mai exista cineva care punea sub semnul întrebării faptul că platformele online au devenit actori sistemici în societățile și democrațiile noastre, evenimentele de săptămâna trecută de la Capitoliu este răspunsul lor. Ce se întâmplă online nu rămâne doar online: Are – și chiar exacerbează – și consecințe în «viața reală»”, a scris Breton, în Politico.com.

Evenimentul a răspuns la întrebări esențiale și a ridicat alte dileme

Totuși, reacțiile la asaltul asupra Capitoliului apărute pe rețelele de socializare au lansat mai multe întrebări, continuă Breton: „De ce au eșuat în a preveni știrile false și discursul urii care au dus la atac în primă instanță?”. Celelalte dileme au fost: de ce ar trebui ca decizia de a-l bloca pe președintele Statelor Unite să fie în mâna unei companii tehnologice fără legitimitate democratică sau control?; pot aceste platforme să susțină în continuare că nu au control asupra postărilor utilizatorilor?.

Haosul din Capitoliu a fost culminarea a ani întregi de campanii online

Acțiunile de săptămâna trecută au marcat ani de discurs al urii, incitare la violență, dezinformare și destabilizare care s-au înmulțit necontenit pe toate rețelele de socializare, a continuat înalt demnitarul european, comparând apoi platformele cu Vestul sălbatic.

Este uimitor cum un CEO poate deconecta președintele de la public. Este nevoie de reglementare

„Faptul că un CEO poate scoate cablul microfonului președintelui fără verificări și ponderare este uimitor. Nu numai că confirmă puterea acestor platforme, ci arată și slăbiciuni adânci în modalitatea prin care societatea noastră este organizată în spațiul virtual”, a mai spus Comisarul European.

„Europa este primul continent al lumii care inițiază o reformă comprehensivă a spațiului nostru digital prin Legea Serviciilor Digitale și Legea Piețelor Digitale, ambele discutate de Comisia Europeană, în decembrie. „Ele sunt bazate pe o singură premisă simplă, dar puternică: Ce este ilegal în mediul offline ar trebui să fie ilegal și în mediul online”, a adăugat, spre final, Thierry Breton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel