Preşedintele Ungariei i-a împărtăşit lui Boc un adevăr european: Abia când veţi intra în Schengen vă veţi simţi integraţi în UE

pasaport
pasaport

Românii se vor simţi cu adevărat cetăţeni europeni abia după ce Bucureştiul va fi primit în Spaţiul Schengen. Acesta a fost mesajul preşedintele Ungariei, Pal Schmitt, către prim-ministrul Emil Boc care i-a cerut sprijinul politic în vederea aderării la acest "club select" al UE.

„Când Ungaria şi-a asumat responsabilitatea să păzească frontierele Spaţiului Schengen ani de zile ne-au trebuit să ne pregătim din punct de vedere tehnic, din punct de vedere logistic pentru această sarcină deosebită. Când am ajuns în Spaţiul Schengen am fost integraţi. Atunci am simţit într-adevăr că am fost integraţi. Şi noi dorim ca sub preşedinţia Ungariei şi dumneavoastră să deveniţi membri, să aderaţi la acest Spaţiu Schengen, să simţiţi şi dumneavoastră că într-adevăr faceţi parte din această comunitate”, a declarat oficialul ungar.

Boc i-a solicitat ca aderarea la Spaţiul Schengen să nu fie legată de niciun alt criteriu politic, ci strict de îndeplinirea condiţiilor tehnice. „România va îndeplini toate condiţiile tehnice cu privire la aderarea la Spaţiul Schengen, iar în acest context solicităm ca aderarea la Schengen să nu fie conectată sau legată cu niciun alt criteriu politic sau de altă natură. Sunt convins că preşedinţia ungară va fi un arbitru imparţial al aderării României la Spaţiul Schengen, de respectare a criteriilor tehnice, dar de neconectare cu alte elemente care nu au legătură cu Spaţiul Schengen", i-a spus premierul lui Pal Schmitt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel