Preşedintele CJ Suceava cere Guvernului semnarea contractului de modernizare a alimentării cu apă în 14 UAT-uri

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Guvernului, prin Ministerul Fondurilor Europene, urgentarea semnării contractului de finanţare pentru investiţiile ce ar trebui realizate în judeţ prin proiectul "Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava" promovat prin POIM.

"Lucrurile sunt tergiversate de mai bine de doi ani. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, pe lângă blocarea realizării acestor investiţii privind utilităţile apă-canal, o serie de municipii şi oraşe din judeţul Suceava sunt blocate şi cu lucrările de infrastructură rutieră finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, care trebuie realizate după finalizarea lucrărilor prevăzute la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare", a spus Flutur.

El a precizat că una dintre priorităţile CJ Suceava o reprezintă creşterea nivelului de trai şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale tuturor locuitorilor.

"O atenţie aparte este acordată extinderii şi reabilitării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, proiectele iniţiate în acest sens fiind derulate prin intermediul operatorului regional Societatea ACET S.A. Suceava", a spus Flutur.

El a arătat că prin proiectul "Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava" se propun investiţii privind modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în 14 UAT-uri din judeţ, respectiv Suceava, Şcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Suceviţa, Putna, Dolhasca şi Mitocul Dragomirnei, de care vor beneficia peste 200.000 de locuitori.

"Demersul nostru este motivat şi de faptul că întârzierea semnării contractului de finanţare cu operatorul regional Societatea ACET S.A. Suceava, duce la întârzierea realizării investiţiilor prevăzute în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi în oraşul Siret, deoarece lucrările pentru infrastructura de apă şi canalizare trebuie să fie realizate înaintea lucrărilor de infrastructură rutieră", a spus Flutur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel