Preşedinte Comisia Europeană. Margrethe Vestager vrea să candideze

Comisarul european pentru concurenţă, daneza Margrethe Vestager şi-a reafirmat marţi dorinţa de a prelua conducerea Comisiei Europene, în pofida reticenţelor dreptei şi ale social-democraţilor faţă de ea, informează AFP.

 'Eu sunt de fapt în continuare candidată', a declarat Vestager, care aparţine familiei liberale europene (la fel ca şi partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron), în cursul unei conferinţe de presă la Bruxelles. Negocierile sunt în plină desfăşurare în prezent în Parlamentul European, dar şi între diferiţi şefi de stat şi de guvern europeni pentru departajarea pretendenţilor la cele mai înalte funcţii din UE, între care şi preşedinţia Comisiei Europene.

Vinerea trecută, şase premieri proveniţi din cele trei principale familii politice europene (popularii, social-democraţii şi liberalii) s-au reunit la Bruxelles pentru a încerca să facă discuţiile să avanseze. Dar - potrivit ediţiei de luni a cotidianului spaniol El Pais - în cursul acestei cine de lucru a apărut clar că Margrethe Vestager nu beneficiază de niciun sprijin. Socialistul Pedro Sanchez, şeful guvernului spaniol, participa şi el la această cină. Margrethe Vestager a intrat mult mai târziu în cursa pentru Comisia Europeană faţă de candidatul dreptei, germanul Manfred Weber, şi faţă de cel al social-democraţilor europeni, olandezul Frans Timmermans. Iar aceste două formaţiuni i-au reproşat că a fost foarte puţin activă în timpul campaniei alegerilor legislative europene, ceea ce daneza respinge, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel