Premierul Japoniei, tratament pentru coronavirus cu efecte secundare. Ce este Aviganul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul japonez Shinzo Abe vrea ca medicamentul țării sale, Avigan, să fie utilizat în mod principal la tratarea Covid-19 în Japonia, chiar dacă nu există dovezi că funcționează.

Premierul japonez Shinzo Abe vrea ca medicamentul țării sale, Avigan, să fie utilizat în mod principal la tratarea Covid-19 în Japonia, chiar dacă nu există dovezi că funcționează, conform Daily Mail. În plus, diplomatul a admis faptul că are efecte secundare „la fel ca talidomida".

Shinzo Abe a declarat luni că vrea ca medicamentul să fie acceptat pentru lupta cu Covid-19 până la finalul lunii, în ciuda faptului că a acceptat efectele secundare care cauzează defecte la naștere.

Favipiravir

Avigan este numele de brand pentru favipiravir, care a fost folosit în timpul epidemiilor de Ebola. Acceptat în 2014 în Japonia, favipiravir funcționează prin eliminarea capacității virusului de a se multiplica în interiorul unei celule.

Cu toate acestea, studiile pe animale au arătat că afectează dezvoltarea fătului, adică nu va putea fi oferit femeilor însărcinate, iar unii doctori nu îl recomandă nici copiilor sau adolescenților.

Fără dovezi științifice...

Experții medicali sunt tot mai îngrijorați de promovarea medicamentului de către șeful guvernului japonez. El a sprijinit Avigan prin 130 milioane dolari și chiar s-a oferit să îl dăruiască pe gratis altor țări.

„Avigan a fost deja administrat în 120 de cazuri și avem raportări despre eficiența sa în ușurarea simptomelor noului coronavirus", a spus Abe, pe 7 aprilie. „Încercăm să extindem administrația sa pe cât putem de mult la pacienții care doresc să-l utilizeze. Pentru a face acest lucru posibil, trebuie să triplăm numărul de medicamente disponibile, suficient pentru a trata două milioane de oameni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel